PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » INECHITABILĂ ȘI DISCRIMINATORIE – VIDEO

INECHITABILĂ ȘI DISCRIMINATORIE – VIDEO

de admin
20 vizualizări

Desi au obtinut o marire salariala de 10 % pentru colegii din sanatate, o parte dintre sindicalisti raman in continuare nemultumiti. Conducerea SANITAS Dambovita refuza sa sustina propunerea reprezentantilor guvernului de majorare a salariilor sub 15.000 de lei in sistemul public de sanatate, pe considerentul ca aceasta formula este inechitabila si discriminatorie.
Presedintele Sanitas Dambovita, Claudiu Barbu, este de parere ca prin aceasta formula de majorarea a salariilor se tinde spre uniformizarea salariilor, fara sa se tin cont de studile, pregatirea profesionala, vechimea profesionala si responsabilitate muncii prestata de fiecare angajat din sistemul sanitar.
Liderii SANITAS, damboviteni, sustin ca isi vor mentine pozitia vizavi de propunerea guvernului, fiind hotarati sa mearga mai departe cu seria protestelor in cazul in care se va decide asta la adunarea Consiliului National al Federatiei Sanitas, de saptamana viitoare.
Reprezentantii sindicatului Sanitas si ai Guvernului au convenit in urma cu cateva zile sa semneze un acord de colaborare care prevede, printre altele, majorarea cu 10% in doua transe, respectiv de la 1 decembrie 2014 si 1 martie 2015, a salariilor sub 1.500 de lei, masurs de care ar urma sa beneficieze 126.000 de salariati din sistemul public sanitar si asistenta sociala. Proiectul acordului de colaborare va fi prezentat pentru validare Consiliului National al Federatiei Sanitas pe data de 7 iulie.

Ilona Rotaru
Eduard Găiseanu

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe