PRIMA PAGINĂ » INEFICIENTA COPLATA

INEFICIENTA COPLATA

de admin
5 vizualizări

     Mult discutata coplata aduce doar maruntis la bugetul Spitalului Judetean de Urgenta din Targoviste. Banii adunati nu acopera nici macar cheltuielile cu seringile si pansamentele, se plange managerul unitatii medicale. Un bir in plus pe umerii bolnavilor, care nici nu rezolva problemele din sistemul medical. La mai bine de o luna de cand a intrat in vigoarea a fost colectata, de la pacientii externati, suma de doar 4700 de lei. Bani, care s-au dus pe rechizitele de birou.

[embedplusvideo height=”393″ width=”650″ standard=”http://www.youtube.com/v/KFAaFqVZYpk?fs=1″ vars=”ytid=KFAaFqVZYpk&width=650&height=393&start=&stop=&rs=w&hd=0&autoplay=0&react=1&chapters=&notes=” id=”ep7813″ /]

     Coplata, care a intrat in vigoare la 1 aprilie, nu incepe sa-si dovedeasca eficienta. Ba din contra, cifrele demonstreaza cat este de inutila aceasta masura. Sumele colectate de spitale sunt ca o picatura intr-un ocean. Intr-o luna si jumatate Spitalul Judetean din Targoviste a strans putin peste 4000 de lei de la cei 1500 de pacienti externati in aprilie si 616 externati in luna mai. Banii colectati depind in mare parte de profilul spitalului. Spitalul din Targoviste, fiind de urgenta multe dintre cazuri nu necesita spitalizare. In plus, sunt sectiile externe Psihiatrie, TBC Moroieni si Sectia Recuperare Neuromotorie Gura Ocnitei, unde de asemenea pacientii nu platesc pentru zilele de internare.

     Managerul Spitalului Judetean este de parere ca o suma mai mare de bani sustinuta tot din buzunarele pacientilor ar fi ajutat si la imbunatatirea calitatii actului medical.

     Coplata a intrat in vigoare pe 1 aprilie. La Spitalul Judetean de Urgenta din Targoviste a fost stabilita la suma de 7 lei pentru fiecare pacient externat. Pana acum nu s-au inregistrat situatii in care bolnavii au refuzat sa achite contributia, chiar daca multi dintre ei si-au aratat nemultumirea.

Echipa: Corina Slămnoiu/ Mădălin Anca

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe