PRIMA PAGINĂ » INSCRIERI LA TITULARIZARE

INSCRIERI LA TITULARIZARE

de admin
4 vizualizări

     Dambovitenii care vor sa ajunga in acest an la catedra, se pot inscrie la examenul de titularizare, pana pe 17 mai. Proba scrisa va avea loc pe 30 iulie. Nici in acest an, numarul posturilor scoase la concurs in invatamantul preuniversitar din Dambovita nu este unul record. In plus, sunt discipline unde oferta este extrem de saraca. Astfel, se poate repeta situatia de anul trecut, cand candidati cu note mari la examenul de titularizare nu au prins un post, in timp ce altii, care abia au reusit sa obtina media minima, au intrat in invatamant.

[embedplusvideo height=”393″ width=”650″ standard=”http://www.youtube.com/v/D3udAeXXMMY?fs=1″ vars=”ytid=D3udAeXXMMY&width=650&height=393&start=&stop=&rs=w&hd=0&autoplay=0&react=1&chapters=&notes=” id=”ep5105″ /]

     Acest dascal din Dambovita a participat la examenul de titularizare si anul trecut. A ramas doar suplinitor, pentru ca nu au mai fost posturi vacante la disciplina pe care o preda de ani de zile: educatie tehnologica. Acum a venit sa isi incerce din nou norocul, insa se teme ca nici in acest an nu va prinde un post de titular. Dupa douazeci de ani de studii si de predat elevilor, are o leafa de 1000 de lei.

     Si in acest an, au fost scoase putine posturi la examenul de titularizare, respectiv 164. Sunt discipline unde oferta este extrem de mica. Anul trecut, candidati care au obtinut note de 9 sau 10 la titularizare nu au avut posturi vacante, in timp ce altii, care abia au reusit sa ajunga la nota sapte, au prins un loc la catedra. Este si cazul celor care vor sa predea istorie sau geografie. In timp ce Universitatea Valahia scoate numerosi absolventi pentru aceste materii, in invatamant vor fi posturi suficiente, abia peste trei sau cinci ani, cand cei care sunt acum profesori se vor pensiona.

     Inscrierile pentru examenul de titularizare se fac la scoli, pana pe 17 mai. Concursul national se va desfasura la Liceul „Mircea cel Batran” din Targoviste, proba scrisa fiind programata pentru data de 30 iulie. Lucrarile vor fi evaluate in centre univeristare.

ECHIPA: Madalina Zabava / Viorel Mateescu

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe