PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » INFORMARE DE CANICULĂ ȘI VIJELII

INFORMARE DE CANICULĂ ȘI VIJELII

de Andrei Oprescu
129 vizualizări

Vara 2021 se dovedește una extrem de capricioasă. Ne așteaptă în continuare perioade cu instabilitate atmosferică, dar și caniculă. Meteorologii avertizează asupra unui nou val de aer cald care va traversa teritoriul țării. Administrația Naționala de Meteorologie a emis o informare de disconfort termic valabilă până la data de 11 iulie. Valul de căldură se va intensifica în regiunile vestice și sud-vestice, unde va fi caniculă și disconfort termic accentuat. În restul teritoriului vremea va fi călduroasă, iar disconfortul termic va fi în creștere, îndeosebi în sud.

INFORMARE METEO

Interval de valabilitate: 07 iulie – 11 iulie

Fenomene vizate: val de căldură, disconfort termic

Zone afectate: regiunile vestice și sud-vestice și sudice

Totodată, în orele următoare, local în estul, sud-estul și parțial în centrul țării vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și condiții de grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 20…30 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificări la munte şi în regiunile estice, dar de scurtă durată şi în timpul ploilor. În următoarele două săptămâni, variațiile temperaturilor diurne vor fi nesemnificative pe tot parcursul intervalului, vremea menținându-se călduroasă, izolat caniculară. Până la sfârșitul intervalului, temperaturile maxime vor avea tendința de scădere spre o medie regională de 31 de grade. Temperaturile minime vor avea variații pe parcursul celor două săptămâni, cu cele mai ridicate medii, de 19 grade, la mijlocul primei săptămâni și în jurul datei de 15 iulie și cele mai scăzute, de 17 grade, în jurul datei de 10 iulie. Probabilitatea de apariție a manifestărilor specifice instabilității atmosferice va fi mai ridicată în primele zile ale intervalului și după data de 14 iulie, când vor fi posibile averse torențiale și cantități importante de apă.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe