PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » PETRECERE CU FURCI ȘI TOPOARE

PETRECERE CU FURCI ȘI TOPOARE

de Andrei Oprescu
221 vizualizări

Aceste imagini au fost publicate pe pagina de socializare a Sindicatului Polițiștilor Europol și au fost surprinse în București, la sfârșit de săptămână. Polițiștii și jandarmii au intervenit la o petrecere la care participau reprezentanți ai clanurilor interlope înarmați cu săbii, bâte, topoare și furci. Organizatorii întâlnirii au fost identificați și amendați, dar cam atât. Sindicaliștii de la Europol susțin că polițiștii nu pot face mai mult, pentru că legea e permisivă.

POSTARE SINDICAT EUROPOL

Ultima modificare a Codului penal a ușurat activitatea interlopilor care pot circula acum nestingheriți cu arme albe, de toate felurile în portbagaje și autoturismele de lux pe care le conduc, pentru că legiuitorul s-a gândit că sunt periculoase doar la adunări publice, manifestări cultural sportive, locuri de agrement/distracție sau mijloace de transport în comun. Mai mult, pedeapsa a fost înjumătățită de la 2 ani la 1 an”.

POSTARE SINDICAT EUROPOL

Noua reglementare sună așa: „Se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, fapta de a purta fără drept, la adunări publice, manifestări cultural sportive, în locuri special amenajate și autorizate pentru distracție ori agrement sau în mijloace de transport în comun: cuțitul, pumnalul, boxul sau alte asemenea obiecte fabricate sau confecționate anume pentru tăiere, înțepare sau lovire, arme neletale care nu sunt supuse autorizării ori dispozitive pentru șocuri electrice, substanțe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant”.

Se arată în mesajul transmis prin intermediul social-media de către polițiștii din sindicat.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe