PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » INGINERI ZOOTEHNIŞTI ÎN DEVENIRE

INGINERI ZOOTEHNIŞTI ÎN DEVENIRE

de Andrei Oprescu
17 vizualizări

 

Într-o societate în care toţi tinerii îşi doresc cariere de succes în televiziune, avocatură, arhitectură sau în domeniul artistic, mai găsim şi studenţi interesaţi să lucreze în ferme. Un grup de viitori ingineri zootehnişti, de la Universitatea de Ştiinţe Agronomice din Bucureşti, a vizitat sediul unei firme de nutriţie pentru animale, din Tărtăşeşti, judeţul Dâmboviţa. Unii dintre tineri sunt chiar angrenaţi în activitatea din ferme, în afara orelor de curs.

Studenţii de la Facultatea de Zootehnie, însoţiţi de profesorul universitar Elena Pogurschi, au participat la un seminar atipic la firma de nutriţie de la Tărtăşeşti. Tinerii sunt interesaţi să afle toate secretele de nutriţie animală, folosite pentru creşterea corectă şi eficientă a animalelor din ferme.

Acesta este şi obicetivul vizitelor studenţilor în firmele cu care colaborează cei mai mari fermieri din ţară. Tinerii vin cu o viziune modernă despre dezvoltarea fermelor şi încă sunt interesaţi să se afirme şi în sectorul zootehnic. Unii dintre studenţi deja lucrează în domeniu. Un exemplu concret este Bogdan, un tânăr pasionat de cai, care lucrează într-o bază hipică.

Bogdan spune că nu se vede făcând altceva şi că pe viitor este hotărât să continue munca la herghelie. Colegul său, Silviu este pasionat de animalele exotice.

Astfel că, tinerii nu preferă doar meseriile „la modă”, ci ştiu să combine meseriile tradiţionale cu informaţiile şi modalităţile de lucru moderne, iar inginerii zootehnişti în devenire pot avea cariere de succes într-un domeniu care nu se va stinge niciodată, întrucât este vital pentru existenţa noastră.

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe