PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » ÎNSCRIEREA LA LICEU ÎN PLINĂ DESFAȘURARE

ÎNSCRIEREA LA LICEU ÎN PLINĂ DESFAȘURARE

de Andrei Oprescu
59 vizualizări

In aceste zile pana pe 22 iulie parintii si copii absolventi de clasa a VIII-a completeaza de zor fisele de inscriere la liceu, alegand specializarea , filiera si profilul. Cele mai mari emotii vor fi pe 24 iulie atunci cand va avea loc repartizarea compiuterizata.

OFF:

Până joi 22 iulie , elevii care au terminat calasa a VIII-a ajutați de părinți trebuie să parcurga prima etapă a înscrierii la liceu. Aceștia trebuie să completeze fișele de înscriere prin identificarea filierei , a profilului și a specializării. Totul trebuie ales foarte atent pentru că o completare greșită poate duce la o repartizare nedorită.Fiecare specializare are un cod unic, astfel că trebuie completate codurile specializărilor pe care le aleg candidații, în ordinea preferințelor. Fișa de înscriere poate fi completată atat fizic la școala absolvită cât și online. Părinții și elevii care vor să meargă la școală trebuie să se programeze printr-un e-mail transmis conducerii unității de invățământ. Cei care vor să completeze online , trebuie să acceseze formularul „Fișa de înscriere”.

Înscrierea în clasa a IX-a se face fără examen , pe baza mediei de admitere. Aceasta este formată din media obținută la Evaluarea Națională (80%) și media generală de absolvire a claselor V-VIII (20%).

Conform calendarului de admitere la liceu, sâmbătă 24 iulie va avea loc repartizarea compiuterizată , iar în perioada 25-28 iulie va avea loc depunerea sau transmiterea dosarelor de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe