PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » DUPĂ CANICULĂ SE ÎNTORC VIJELIILE

DUPĂ CANICULĂ SE ÎNTORC VIJELIILE

de Andrei Oprescu
52 vizualizări

Dupa un weekend canicular cu discomfort termic accentuat , meteorologii ne avertizeaza ca in zilele urmatoare vor fi posibile averse insotite de descarcari electrice. Un cod portocaliu si mai multe coduri galbene de instabilitate atmosferica accentuate au fost lansate de ANM.

Admininstrația Națională de Meteorlologie a lansat un cod galben de instabilitate atmosferica temporar accentuată valabil pana marți la ora 10 si pentru județele Dambovița , Prahova și Teleorman. Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20…30 l/mp și izolat 40 l/mp. În prelungire un alt cod galben valabil până miercuri 21 iulie la ora 12 , va afecta și celelalte județe din Sud Muntenia. Și in această perioadă vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20…30 l/mp și izolat 50…70 l/mp.

AVERTIZARE MEREO : COD GALBEN

Interval de valabilitate: 19 iulie, ora 10:00 – 21 iulie, ora 12:00

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată

Zone afectate: majoritatea zonelor țării

Meteorologii au lansat și un cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată și ploi abundente , care va afecta până marți județul Argeș și nordul județelor Dambovița și Prahova. În această perioadă ANM ne avertizează că vor fi averse torențiale, descărcări electrice și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 35…50 l/mp și izolat peste 60…80 l/mp.

AVERTIZARE MEREO : COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 19 iulie, ora 14:00 – 20 iulie, ora 10:00

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată, ploi abundente

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe