PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » INSTRUCTORII NU TRAG PE DREAPTA!

INSTRUCTORII NU TRAG PE DREAPTA!

de Andrei Oprescu
7 vizualizări

Instructorii auto au obtinut o prima victorie impotriva Ministerului Transporturilor. In Bacau, Curtea de Apel a decis suspendarea ordinului controversat, care ii scoate de pe piata pe instructorii auto. Din noiembrie, activitatea lor va fi considerata ilegala, daca nu se asociaza. Instructorii auto damboviteni spun ca ministerul ii condamna la faliment, pentru ca nu isi permit costurile implicate de o asociere. 70 de instructori din judet au actionat in instanta ministerul, iar acum spera sa obtina o victorie, asa cum s-a intamplat cu colegii lor din Bacau.

Actul normativ eliberat de minisiterul Transporturilor precizeaza ca din noiembrie, instructorii auto nu mai au voie sa desfasoare aceasta activitate, ca persoane fizice autorizate. Instructorii independenti sunt obligati sa se asocieze si sa isi deschida o scoala de soferi, pentru a mai putea profesa. Problema este ca ministerul a hotarat ca numarul celor care se pot asocia sa fie de maximum patru, iar instructorii auto spun ca nu pot face fata cheltuielilor pe care le implica o scoala de soferi. Ei sustin ca masura a fost luata la presiunea unor patroni influenti de scoli auto, pentru a-i scoate pe ei de pe piata.

Acum, cei 70 de instructori damboviteni spera sa obtina si ei o victorie in instanta, asa cum s-a intamplat cu colegii lor din Bacau, care isi vor continua demersurile la Curtea Constitutionala.

ECHIPA: Madalina Zabava / Radu Constantinescu

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe