PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » LA ORA BILANTULUI

LA ORA BILANTULUI

de Andrei Oprescu
11 vizualizări

Intr-o vreme in care se vorbeste destul de mult despre regiuni putine sunt argumentele Targovistei, pentru o eventuala candidatura la titlu de capitala de regiune. Aflata la ora bilantului Agentia de Dezvoltarea Regionala Sud Muntenia a facut publice rezultatele proiectelor cu finantare europeana, pe diferite axe de dezvoltare. Exista un capitol unde Targovistea este de departe lider in regiune, din pacate, totusi insuficient pentru ceea ce inseamna dezvoltarea din perspectiva regionala.

Dezvoltarea urbana este atuul Targovistei din perspectiva a ceea ce vor deveni cele mai importante orase din regiune, in principal datorita folosirii banilor pusi la dispozitie de Uniunea Europeana.

Pentru Subdomeniul „Centre urbane” (buget 58,20 mil. euro) au fost depuse 12 Planuri Integrate de Dezvoltare Urbană, conţinând 35 de cereri de finanţare.

De departe cele mai importante proiecte, din punct de vedere al valorii fondurilor accesate, in intreaga regiune Sud Muntenia, sunt in Targoviste.

Cele mai importante orase din Regiunea Sud Muntenia, Ploiesti si Pitesti, nu au depus sau nu au obtinut finantare, pentru proiecte incluse in aceasta axa de dezvoltare, a ariei urbane. Cu toate acestea, la alte capitole, cele doua orase, si totodata judetele Prahova si Arges, conduc detasat, intr-un top al  fondurilor accesate, in exercitiul bugetar 2007-2013, in Regiunea Sud Muntenia.

 

Echipa: Horia Marin/Eugen Banescu

 

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe