PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » ÎNTÂLNIRE FĂRĂ REZOLVARE – VIDEO

ÎNTÂLNIRE FĂRĂ REZOLVARE – VIDEO

de Andrei Oprescu
1 vizualizări

Multe dintre problemele sistemului sanitar au ramas tot fara rezolvare. Dupa intalnirea de la Alexandria, cu ministrul sanatatii, medicii s-au intors acasa la fel de nemultumiti cum au plecat. Nu s-a vorbit de cresteri salariale si un buget mai mare pentru spitale. In plus, nu s-a renuntat nici la proiectul pilot prin care medicii pot oferi consultatii cu plata in spitalele de stat, dupa program.

Cu trei dintre proiectele pilot ce urmeaza sa fie puse in practica sunt de acord responsabilii din sistemul sanitar dambovitean. Presedintele Colegiului Medicilor Dambovita, dr. Jean Popescu, este de parere ca va fi benefica pentru pacienti regionalizarea ambulantei. Asta pentru ca vor fi desfiintate barierele intre judete, iar echipajele de salvare cele mai apropiate de pacientul aflat in suferinta  pot interveni, indiferent ca acesta este din judetul nostru sau un alt judet. Medicii au acceptat si proiectul de schimbare a statutului spitalelelor si noua lege a malpraxisului.

In schimb, medicii sunt in continuare nemultumiti de lipsa banilor si deciziile care-i obliga sa renunte la mediul privat si sa ofere consultatii contracost tot in spitalele de stat.

Proiectele pilot vor fi implementate pentru inceput in zece spitale din tara. Deocamdata nu se stie daca si in Spitalul Judetean din Targoviste.

Echipa: Corina Slămnoiu/ Răducu Rădoi

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe