PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » ÎNȚEPAȚI CU BOLDURI ÎN ȘCOALĂ! – VIDEO

ÎNȚEPAȚI CU BOLDURI ÎN ȘCOALĂ! – VIDEO

de Andrei Oprescu
34 vizualizări

Panica generala la o scoala din Targoviste, Dambovita! Zeci de parinti au venit intr-un suflet la unitatea de invatamant, dupa ce au fost anuntati ca fiii lor au fost intepati cu bolduri de doi colegi! 23 de elevi au ajuns la Sectia de Boli Infectioase a Spitalului Judetean de Urgenta din Targoviste, unde le-au fost prelevate probe de sange, pentru a elimina riscul unei boli transmisibile. Cazul se afla in atentia politiei, dar si a Inspectoratului Scolar. Acum, parintii copiilor intepati asteapta cu sufletul la gura rezultatul analizelor si cer ca elevii vinovati sa fie mutati la alta scoala.

Cei doi elevi, de clasa a VIII-a de la scoala Coresi din Targoviste au luat doua bolduri si i-au intepat pe toti cei care au trecut pe hol, in recreatie. Situatia a fost reclamata la conducerea scolii. Initial s-a crezut ca este vorba despre un singur elev intepat, apoi s-a ajuns la un numarul de 23. Parintii au fost anuntati de urgenta, iar elevii au ajuns la Sectia de Boli Infectioase. Copiii s-au speriat, la fel si familiile lor.

La spital a ajuns si o echipa a Directiei de Sanatate Publica Dambovita, care a luat probele biologice ale elevilor. Acestea vor fi analizate, pentru a se elimina riscul infectarii cu virusul HIV. Parintii au cerut insa si teste pentru virusul hepatitei B si C, penrtu a se asigura ca totul este in regula cu copiii lor. Pe acestea din urma vor trebui sa le plateasca din propriile buzunare.

Cei doi elevi care si-au intepat colegii cu bolduri, dar si parintii lor au fost audiati de politie. Se pare ca sunt cunoscuti conducerii unitatii de invatamant ca elevi problema, avand deja notele scazute la purtare.

Conducerea unitatii de invatamant sustine ca un astfel de incident nu putea fi prevazut. Parintii elevilor intepati de cei doi cer ca baietii sa nu mai puna piciorul in scoala si sa fie mutati la alta unitate de invatamant. Aceasta este si masura pe care conducerea Scolii Coresi urmareste sa o aplice.

Rezultatele analizelor vor fi gata maine. Potrivit medicilor, riscul ca elevii sa fi fost infectati cu boli transmisibile este redus, dar abia cand vor primi rezultatele, parintii vor putea rasufla usurati. Atat Inspectoratul Scolar Dambovita, cat si politistii cerceteaza cazul. Se pare ca un incident asemanator s-ar fi petrecut tot la Scoala Coresi din Targoviste, in urma cu aproape 8 ani. Atunci, niciun elev nu a fost infectat, in urma intepaturilor cu bolduri.

ECHIPA: Madalina Zabava / Loredan Bouroșu

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe