PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » MAI PUTINI COPII IN GRIJA STATULUI – VIDEO

MAI PUTINI COPII IN GRIJA STATULUI – VIDEO

de Andrei Oprescu
7 vizualizări

Numarul copiilor aflati in grija statului in Dambovita este in scadere. Si asta pentru ca tot mai multi copii parasesc centrul sau asistentul maternal, penrtu a creste intr-o familie. Dambovita se afla pe primul loc pe tara din punct de vedere al adoptiilor. Din pacate insa, numarul copiilor parasiti in spitale este in crestere. Numai anul trecut, 36 de micuti au fost abandonati de mame, la scurt timp dupa ce le-au daruit viata.

In 2012, numarul copiilor aflati in sistemul de protectie sociala a fost de aproape 1400. Anul trecut, numarul lor s-a redus la 1300. Vestea buna este ca numarul adoptiilor este in crestere, Dambovita ocupand primul loc pe tara. A fost deschisa procedura de adoptie pentru 136 de copii, iar 30 au fost incuviintati in vederea adoptiei. 18 copii au acum parinti adoptivi din tara, iar trei din strainatate. Tot in aceeasi perioada insa, 36 de copii au parasiti in spitalele din Dambovita, la scurt timp dupa nastere. Cei mai multi au ajuns la asistenti maternali,. Patru micuti sufera de un handicap.

ECHIPA: Madalina Zabava / Loredan Bouroșu

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe