PRIMA PAGINĂ » Stiri » Ialomita » INUNDAŢII ÎN IALOMIŢA

INUNDAŢII ÎN IALOMIŢA

de Andrei Oprescu
75 vizualizări

Inundaţii au fost şi în judeţul Ialomiţa, care a fost sub atenţionare cod portocaliu de precipitaţii însemnate cantitativ. Într-un timp foarte scurt au căzut peste 50l/mp, iar străzile au fost complet inundate la Slobozia.

În mai puţin de două ore de ploaie torenţială, străzile şi intersecţiile din Ialomiţa păreau mai degrabă lacuri de acumulare. La scurt timp după ce meteorologii au emis atenţionarea Cod Portocaliu de ploi abundente, cu cantități de apă de peste 35 – 40 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină de medii dimensiuni și intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua aspect de vijelie,  vremea s-a dezlanţuit. Unii dintre şoferi au oprit maşinile în plină stradă şi au rămas pe avarii, de teamă să nu le intre apă la motor.

Din datele radar, în zonă s-au acumulat şi peste 59 l/mp, conform spuselor meteorologilor. La primele ore ale dimineţii, judetul Ialomiţa, precum şi judeţul Călăraşi au fost sub atenţionare Cod Galben de precipitaţii însemnate cantitativ. Ulterior, pentru judeţul Ialomiţa a fost dată o atenţionare Cod Portocaliu, care a fost valabilă până la ora 13. După expirarea codului, a durat mai multe ore până ccând apele s-au retras de pe străzi.

 

 

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe