PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » ÎNVĂȚĂM SĂ FACEM TURISM – VIDEO

ÎNVĂȚĂM SĂ FACEM TURISM – VIDEO

de admin
11 vizualizări

Usor-usor incepe sa se schimbe si turismul de la malul marii. Hotelierii de pe litoralul autohton au inceput sa lase deoparte suspinele dupa turistii romani care in ultimii ani au ales sa mearga catre litoralul Turciei, Greciei si mai alesc catre cel al vecinilor bulgari. Asa ca au inceput sa traga cu ochiul la afacerile de peste granite, care merg bine, si au pus pe picioare conceptul all inclusive. Astfel ca numarul locurilor de cazare, in unitatile care ofera servicii de acest tip, s-a triplat, romanii avand la dispozitie mancare pe saturate, cu sarmalele si placintele in topul preferintelor.
Daca acum 2 ani, erau disponibile aproximativ 1.500 de locuri in hotelurile all inclusive de 3 si 4 stele de pe litoralul romanesc, anul acesta numarul s-a triplat, dupa cum sustin specialistii din turism. Cresterea numarului de locuri alocate de hotelierii romani s-a adaptat cererii din ce in ce mai crescute pentru acest tip de produs turistic.
In 2013, 40.000 de romani au preferat sa-si faca vacanta pe litoralul Marii Negre, in Romania, in timp ce peste 100.000 au mers in Bulgaria, conform datelor oferite de Federatia Patronatelor din Turism. Insa, oa parte dintre acestia ar putea fi convinsi sa ramana pe litoralul din tara. Oferta all inclusive de la malul marii din Romania pune la dispozitia turistilor o cantitatea mere de mancare , dar in acelasi timp reprezinta si o buna metoda de securizare a bugetului destinat vacantei.
Tot mai multi turisti care achizitioneaza pachetele all inclusive aleg sa achizitioneze si o excursie optionala, al carui pret incepe de la 60 lei/persoana si ajunge pana la 250 lei pentru o mini-croaziera in Delta Dunarii si un pranz pescaresc. Romanii care merg la hotelurile all inclusive pe litoral au la dispozitie, in medie, 2 kilograme de mancare pe zi, iar felurile preferate de acestia sunt sarmalutele, frigaruile si placintele dobrogene, potrivit studiilor.

Ilona Rotaru
Eduard Găiseanu

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe