PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » LA STUDII, PESTE HOTARE – VIDEO

LA STUDII, PESTE HOTARE – VIDEO

de admin
13 vizualizări

Studentii romani sunt din ce in ce mai atrasi de stagiile de studii si cercetare in strainatate! Schimburile interculturale, bursele dar si faptul ca pregatirea intr-o universitate din Franta sau Anglia cantareste mult in CV-ul tinerilor la angajare, a determinat mii de studenti romani sa aplice pentru acest program. Anul acesta numarul bursierilor Erasmus a crescut cu 9%, iar principala destinatie din program a fost Franta.
Dupa primul an de facultate, tot mai multi studenti au optat pentru o bursa Erasmus . Numărul studenţilor români care au beneficiat de burse pentru a studia intr-o alta tara a ajuns la 5.011. Principala destinaţie a românilor din program a fost Franţa (1.020 studenţi), urmată de Italia (604) şi, aproape la egalitate, de Germania (564) şi Spania (563).
Drăgălina este una dintre studentele targovistene care a profitat de aceasta oportunitate. In anul trei de facultate a ales sa mearga la o universitate din Spania.
Cel mai greu a fost sa inteleaga limba spaniola si sa comunice, pentru ca atunci cand a plecat cunostea foarte putine cuvinte.
Veronica a optat pentru a merge cu Erasmus in Franta. Chiar daca limba franceza i-a dat putine batai de cap, tanara s-a aventurat in aceasta experienta de studiu si cu multa ambitie a reusit.
Chiar daca sunt aparent asemanatoare sistemul educational romanesc si cel francez se deosebesc din anumite puncte de vedere.
Tanara spune insa ca odata ajunsa in Franta, s-a adaptat usor culturii si s-a integrat in comunitate, iar daca sansa s-ar ivi din nou, ar pleca in Franta pentru perfectionare si aprofundarea studiilor.
La nivelul întregii Europe, în perioada 2012 – 2013, aproape 270.000 de studenţi au beneficiat de burse pentru studii sau formare. . Statisticile mai arată că valoarea medie a unei burse Erasmus, destinată să acopere o parte din costurile necesare pentru a călători şi a trăi în străinătate, a fost de 272 de euro pe lună, cu 9% mai mare decât în anul precedent (250 euro). Bursa este suplimentată în unele ţări din fonduri naţionale, regionale sau instituţionale.

Reporter: Cătălina Sandu
Imagine: Răducu Rădoi

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe