PRIMA PAGINĂ » INVAZIA CAPUSELOR

INVAZIA CAPUSELOR

de Andrei Oprescu
15 vizualizări

Ineficienta maxima! Solutiile folosite de autoritati pentru inlaturarea capuselor din zonele cu verdeata nu au dat rezultate. Dambovitenii continua sa ia cu asalt Departamentul de Urgenta al Spitalului Judetean Targoviste. In numai trei luni, peste 100 de persoane au fost intepate de capuse. Dupa ce la sfarsitul lunii aprilie, s-a facut dezinsectie in Targoviste, oamenii sunt in continuare in pericol din cauza capuselor. Au fost imprastiate solutii impotriva temutelor insecte, insa in zadar. Ori substantele folosite nu sunt de calitate si nu au niciun efect ori dezinsectia s-a facut numai pe hartie. Cert este ca targovistenii se tem sa nu fie intepati de capuse cand ies la plimbare prin parc. Parintii nici macar nu isi lasa copiii sa se joace prin iarba.

Pericolul din iarba poate fi mortal pentru damboviteni.  Numarul persoanelor care ajung la spital intepate de temutele insecte a crescut in aceasta primavara de la o luna la alta. Medicii de la Sectia de Boli Infectioase a Spitalului Judetean Targoviste se confrunta in fiecare luna cu patruzeci de astfel de cazuri. Speriati, oamenii vin de urgenta la spital pentru a cere ajutorul medicilor. Din fericire, pana acum nu s-a inregistrat niciun caz grav. Dupa ce le-a fost scoasa capusa, pacientii au fost trimisi acasa. Li s-a facut insa vaccinul antitetanos si au trebuit sa uremeze un tratament cu antiobiotice.

Muscatura unei capuse poate fi amenintatoare pentru viata, de aici si isteria creata anul trecut, cand valuri de pacienti intepati de aceste insecte luau cu asalt unitatile medicale. In acest an ne confruntam cu o noua criza. Medicii spun ca inmultirea capuselor este un risc de sanatate publica, intrucat intepatura poate duce la paralizie, orbire si chiar moarte. Aceste insecte care se hranesc cu sange pot transmite temuta boala Lyme, cunoscuta si ca boala cu o mie de fete, din pricina faptului ca, afectand intregul organism, simptomele ei mimează pe cele ale altor boli.

ECHIPA: Madalina Zabava / Loredan Bourosu

http://youtu.be/tUBQGmDX9c8

 

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe