PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » INVESTIȚII ÎN CENTRE SOCIALE – VIDEO

INVESTIȚII ÎN CENTRE SOCIALE – VIDEO

de admin
3 vizualizări

Pentru ca viata lor nu a fost usoara de la inceput, autoritatile incearca sa le asigure sansa la un trai mai bun. Este vorba despre copiii aflati in grija statului, multi dintre ei suferind de un handicap grav. In Priseaca, langa Targoviste, a inceput reabilitarea unei foste scoli generale, care va fi transformata in casa de tip familial pentru 16 copii. Aici, minroii vor avea parte de confortul si caldura unui camin, chiar daca nu ii alaturi pe cei care le-au daruit viata, dupa care au uitat sa le mai fie parinti. Acesta nu este insa singurul proiect pe care il deruleaza Directia Generala de Asistenta Sociala Dambovita. Alte doua centre, unul pentru copii cu handicap, iar altul pentru evaluarea celor care sufera de o dizabilitate, sunt si ele in proces de reabilitare.

Scoala din Priseaca, construita in 1933, nu mai functiona de sapte ani. Cladirea a fost data Directiei pentru Protectia Copilului Dambovita, pentru 10 ani, dar conducerea institutiei face demersuri la Ministerul Educatiei, pentru a o obtine definitiv. Aici, cu ajutorul unei asociatii italiene, va fi amenajata o casa de tip familial, care va deveni un adevarat camin pentru 16 copii aflati in grija statului. Valoarea proiectului este de 160.000 de euro, bani ce vor fi suportati integral de asociatia din Italia. Numai ca fundatia a intampinat si ea probleme cu resursele financiare. Conducerea DGASPC Dambovita nu renunta insa. Va cauta alti sponsori, in cazul in care italienii nu vor mai putea finanta lucrarea.

Acesta nu este insa singurul proiect destinat minorilor aflati in grija statului. A inceput modernizarea si extinderea Centrului Social de la Gaesti, unde sunt gazduiti si ingrijiti 60 de copii cu dizabilitati. Finantarea este din fonduri structurale, iar lucrarile vor fi gata in termen de 10 luni.

Un alt centru care avea nevoie urgenta de reabilitare este cel folosit pentru evaluarea persoanelor cu handicap. Aici, cladirea foarte veche devenise un cosmar si pentru angajati si pentru cei cu dizabilitati. Peste 3.600.000 de lei, din fonduri structurale sunt folosite pentru modernizare. Mai mult, dupa finalizarea proiectului, in 2015, va functiona aici si un centru de recuperare pentru cei cu handicap.

Mădălina Zăbavă

Ciprian Rusa

https://www.youtube.com/watch?v=tKVNEjrXlCY

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe