PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » DAI UN BAN ȘI CUMPERI… PRAF! – VIDEO

DAI UN BAN ȘI CUMPERI… PRAF! – VIDEO

de Andrei Oprescu
9 vizualizări

Unii comerciantii din Targoviste vin cu oferte care te pot trimite direct pe un pat de spital! Dai un ban si cumperi… praf! De cand au inceput lucrarile de reabilitare in cartierele din Targoviste, vanzatorii de la marginea drumului, dar si cei care au aprozare pe trotuare, nu s-au sinchisit sa isi protejeze marfa de praful si mizeria care raman in urma utilajelor. Branza, oua, zarzavaturi, se vand pe asfalt, chiar langa muncitorul care lucreaza cu picamerul. Mai grav este ca nu duc lipsa de clienti, care isi risca sanatatea, pe banii lor.

In mai multe cartiere din Targoviste se lucreaza intens. Echipele de muncitori, inarmate cu utilaje sunt prezente de dimineata, pana seara. Problema este ca in timp ce ei sparg asfaltul cu picamerul, vanzatorii isi pun marfa chiar pe trotuar. Si cand spunem marfa vorbim hiar despre alimente: lapte, oua, branza si tot felul de zarzavaturi sunt asezate pe o ladita sau pe o bucata de ziar, pe asfalt, chiar langa utilajele care lucreaza de zor. Tot praful si mizeria se depun pe alimente, dar asta nu pare sa ii deranjeze nici pe vanzatori, nici pe clienti.

Din pacate, vanzatorii care vand alimente pline de praf, pe asfalt, nu duc lipsa de clienti. Putini sunt cei care studiaza marfa si pleaca fara sa cumpere ceva. Oamenii par sa nu constientizeze faptul ca trebuie sa plateasca si praful rezultat din lucrari, care se depune pe marfa comerciantilor de la coltul strazii.

Am intalnit insa si exceptii. Aceasta femeie a trecut pe langa ei, fara sa arunce macar un ochi la marfa de pe asfalt. Spune ca nu cumpara niciodata produse care sunt tinute in asemenea conditii. Recunoaste ca multe sunt mai ieftine decat cele cumparate din magazin sau din piata, dar se teme sa isi riste sanatatea.

Si daca vanzatorii de produse alimentare nu sunt deranjati de muncitorii de langa ei, se pare ca nu sunt tulburati nici de autoritati. Desi este ilegal ce fac, de obicei nu sunt controlati. In aceste conditii, decizia le apartine clientilor. Ei hotarasc daca isi risca sau nu sanatatea.

Mădălina Zăbavă       Ciprian Rusa, Radu Constantinescu

 

https://www.youtube.com/watch?v=FDFAjfSwH8c

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe