PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » ISĂILĂ, TRIMIS ÎN JUDECATĂ – VIDEO

ISĂILĂ, TRIMIS ÎN JUDECATĂ – VIDEO

de admin
54 vizualizări

Senatorul PSD Ovidiu Marius Isaila, aflat sub control judiciar, a fost trimis in judecata de procurorii DNA. In sarcina acestuia au fost retinute trei infractiuni de trafic de influenta, doua in forma continuata si una in forma simpla. De asemenea, Isaila mai este acuzat si de instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata.
Potrivit DNA, alături de senatorul Ovidiu Isaila a fost trimis în judecată si consilierul parlamentar Cristian Ștefan Ene, pentru trei infracțiuni de trafic de influență, două în formă continuată și una în formă simplă.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că, în prima parte a anului 2012, Marius Ovidiu Isăilă, la acel moment șef serviciu în Ministerul Finanțelor Publice, și Cristian Ștefan Ene, în înțelegere cu inculpatul Cătălin Cristescu, au convenit să intervină în vederea blocării controlului efectuat de către ANAF la firma unui denunțător care le-a solicitat ajutorul în acest sens.
”După ce Isăilă Marius Ovidiu și Ene Cristian Ștefan i-au pretins inculpatului Cristescu Cătălin suma de 200.000 euro, susținând că vor realiza intervențiile pe lângă funcționarii ANAF, acesta din urmă a transmis mai departe solicitarea către denunțător, care a remis suma pretinsă în mai multe tranșe. Astfel, o sumă de 20.000 euro urma să îi revină lui Cristescu Cătălin, iar restul de 180.000 euro au fost remiși mai departe celorlalți doi inculpați. După remiterea sumei de 200.000 euro, deoarece controlul continua, Cristescu Cătălin le-a transmis celorlalți doi inculpați nemulțumirea și îngrijorarea denunțătorului. Aceștia au pretins o nouă sumă, respectiv 150.000 euro, plătibili în mai multe tranșe, pretinzând că este vorba de un nou control”, se arată în rechizitoriu.
În cursul anului 2013, în luna august, Marius Ovidiu Isăilă și Cristian Ene i-au pretins lui Cătălin Cristescu suma de 20.000 euro pentru a interveni pe lângă diferiți funcționari publici, în vederea sprijinirii acestuia să promoveze concursul ce urma să aibă loc în toamna anului 2013, pentru ocuparea unei funcții de inspector în cadrul ANAF — Direcția Generală Antifraudă Fiscală, susțin procurorii.
În același scop, pentru a realiza intervenții pe lângă diferiți funcționari publici și decizionali din structurile de resort — în vederea favorizării aceluiași inculpat la concursul ce a avut loc la data de 29 martie 2014 pentru ocuparea unor funcții în cadrul ANAF, Direcția Generală Antifraudă Fiscală — Isăilă, prin intermediul lui Ene, i-a pretins o nouă sumă, în cuantum tot de 20.000 euro.
După remiterea celor 20.000 de euro de către Cristescu, Isăilă, pentru a ascunde primirea banilor, a instigat la întocmirea unui fals contract de împrumut, între ceilalți doi inculpați, precizează DNA.
Potrivit DNA, în cursul anului 2013, inculpații Isăilă și Ene au promis unui om de afaceri realizarea de intervenții pe lângă funcționari din cadrul Primăriei sector 3 București și la alte entități juridice, pentru ca societatea acestuia să obțină încheierea unor contracte de lucrări.
”Folosul celor doi inculpați, urmare a acestor ‘intervenții’, a constat în nerestituirea unui împrumut, în sumă de 25.000 euro, pe care inculpatul Isăilă Marius Ovidiu îl contractase de la omul de afaceri, parte din suma de bani împrumutată fiind folosită de inculpatul Ene Cristian Ștefan”, precizează procurorii DNA.

Sursa: pna.ro

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe