PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » ISI CER TRENUL INAPOI – VIDEO

ISI CER TRENUL INAPOI – VIDEO

de Andrei Oprescu
15 vizualizări

Isi vor trenul inapoi. Localnicii din Pietrosita, care ani de zile au facut naveta cu trenul, vor sa fie repusa pe sine garnitura. Sunt disperati ca dupa aproximativ doua luni, de la scoaterea din circulatie, costurile cu transportul li s-au dublat. Multi dintre ei faceau naveta chiar gratuit, pentru ca aveau aceasta facilitate de la stat.

Din 15 mai pe peronul din Pietrosita s-a asternut linistea, doar panoul cu orele de plecare si sosire a mai ramas, pentru ca de atunci niciun tren nu mai ajuns in Gara. Aproape 600 de calatori au de suferit, dupa ce Ministerul Transporturilor a luat decizia de a anula noua curse pe motiv ca nu sunt rentabile. Sunt oameni navetisti pentru care era cea mai la indemana sursa de a ajunge la serviciu, la scoala sau in orasele din apropiere.

Inca din 15 martie, anul trecut, linia de cale ferata Targoviste  – Pietrosita, pe distanta de 35 de kiloemetri, a fost scoasa la licitatie, insa niciun operator privat nu s-a aratat interesat sa o inchirieze. Autoritatile dambovitene  spun ca ar exista o posibilitate de  redeschidere a caii ferate. Mai exact, Consiliul Judetean ar trebui sa suporte pierderile inregistrate de companie anual.

Ruta Targoviste – Pietrosita este este una dintre cele mai vechi din Romania, fiind construita  acum 130 de ani. Prin anularea celor 9 trenuri si daca nu se va gasi o solutie pentru repunerea in functiune vor vea de  suferit nu doar navetistii, ci si angajatii CFR. Intr-o prima faza isi vor pierde locul de munca peste 150 de salariati.

Echipa: CORINA Slămnoiu/ Loredan Bouroșu

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe