PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » ISTERIA MAIDANEZILOR REVINE! – VIDEO

ISTERIA MAIDANEZILOR REVINE! – VIDEO

de admin
4 vizualizări

Scandalurile intre asociatiile de animale si autoritile locale s-au tinut lant, dupa ce normele legii cainilor fara stapan au fost suspendate. Pe de o parte, ONG-urile arata cu degetul spre autoritati, cerand sa raspunda penal pentu ca nu respecta legea si continua eutanasierea maidanezilor. De cealalta parte, autoritatile sustin ca programul de gestionare a cainilor fara stapan se poate derula fara nicio piedica. Maidanezii nu pot fi lasati sa se inmulteasca pe strazi si sa atace oameni!
Dar nici nu putem transforma orasele intr-o jungla, este replica data de autoritati ONG-urilor. Dupa ce normele metodologice ale legii cainilor fara stapan au fost suspendate, a inceput o noua disputa intre autoritati si asociatii, pe tema eutanasierii. Unele sustin ca nu mai exista un cadru legal pentru problema maidanezilor, altele declara ca programul de gestionare a animalelor fara stapan se poate derula fara probleme.
Targovistea nu face exceptie. Si aici autoritatile continua sa adune maidanezii de pe strazi si sa ii sterilizeze la adapostul de la Aninoasa. Doar ca multi dintre ei sunt adoptati de asociatii de peste hotare.
In timp ce ONG-urile au pornit un nou razboi, nu merge asa cum ar trebui programul de prevenire a abandonului, cauza reala a numarului mare de animale fara stapan.
Toti proprietarii de caini trebuie sa ii inregistreze la medicul veterinar, care le vor implanta si un microcip de identificare. Astfel, autoritatile vor putea trage la raspundere proprietarul animalului, daca l-a abandonat pe strazi. Desi legea prevede si amenzi, oamenii nu se inghesuie la recensamantul animalelor. Multi stramba din nas cand aud ca trebuie sa scoata bani din buzunare pentru microciparea cainilor.

Mădălina Zăbavă
Radu Constantinescu

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe