PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » MÂNCAREA, ELIXIRUL TINEREȚII – VIDEO

MÂNCAREA, ELIXIRUL TINEREȚII – VIDEO

de admin
10 vizualizări

Majoritatea alimentelor de pe rafturi nu se potrivesc cu biologia noastra. Mai toate produsele de consum din ziua de azi nu sunt facute sa ne mentina corpul tanar ba chiar dimpotriva ne imbolnavesc si ne imbatranesc. Genele responsabile pentru varsta biologica sunt foarte sensibile la ce mancam, fiind activate sau dezactivate in functie de ce si cat de des mancam. Specialistii sustin ca este foarte important sa distingem care mancare ne tine tineri si care ne face sa imbatranim.
Este foarte clar faptul ca una dintre cele mai importante cauze ale imbatranirii este cantitatea excesiva de calorii din alimentatia noastra. Oamenii de stiinta au explicat faptul ca omul, ca si instinct primar, este motivat sa manace atat timp cat exista mancare in jurul sau. Si cum in ziua de azi oamenii sunt inconjurati de mancare densa, plina de calorii, suntem tentati sa mancam in exces, ceea ce aduce cu sine cresterea in greutate, degradarea sanatatii si imbatranirea prematura.
Multi cred ca restrictia de calorii este o strategie foarte buna pentru a fi in forma si a lupta cu imbatranirea. Dar aceasta teorie este adevarata pe jumatate. Sunt anumite cazuri cand consumi putine calorii si tot nu slabesti sau mananci multe calorii si slabesti. Exista insa descoperiri recente care indica inca un factor foarte important in aceasta ecuatie , unul care dicteaza energia, rata metabolica, si procentul de grasime, forma fizica si eventual varsta biologica. Acest factor este sistemul care iti controleaza foamea si semnalele de satietate si nu are de a face cu consumul de calorii dar mai degraba cu ce si cat de des mananci.
Sistemul foame-satietate este compus din o multitudine de neuro-peptide care au rolul de a initia sau a incheia actul de hranire. Echilibrul dintre aceste semnale dicteaza daca si cand corpul tau este in modul de inmagazinare sau de consum al grasimii. Pentru a mentine o greutate sanatoasa semnalele foame-satietate trebuie in mod constant sa ajusteze consumul de calorii in functie de nevoia de energie. Orice dezechilibru va afecta inmagazinarea grasimii si starea ta fizica.
Hormonii foamei si satietatii sunt intr-o lupta continua ca doua armate. Iar consecintele acestor lupte se vad asupra corpului. Pe scurt, daca hormonii de foame sunt pierduti de sub control esti predispus sa suferi din cauza unui metabolism lent si grasime in exces. Cand si mai ales ce sa mananci pentru a-ti pastra tineretea, afli sambata dimineata , de la 10 si 30 de minute, din emisiunea Arome-n Bucatarie.

Ilona Rotaru
Eduard Găiseanu

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe