Istoria radioului poate fi găsită la Târgovişte. Un fost ofiţer şi-a transformat pasiunea într-o adevărată colecţie ce cuprinde sute de radiouri vechi, din toată lumea. Toate sunt funcţionale, iar valoarea lor este inestimabilă pentru cel care le-a readus la viaţă. Cele peste trei sute de piese vor fi expuse la Târgovişte în cadrul Muzeului Ceauşeştilor, aşa cum este cunoscut în toată ţara.
De la primul radio cumpărat de părinţi s-a născut şi pasiunea domnului Malancu pentru primele aparate care ofereau informaţii în timp real. Pasionat de fizică, fostul ofiţer a pus în practică toate noţiunile teoretice învăţate la şcoala, iar curiozitatea sa l-a transformat într-un adevărat specialist care redă graiul vechilor aparate de radio.
De 30 de ani colecţionează radiouri din toată lumea. La un moment dat s-a lovit de problema lipsei spaţiului în propria casă şi a fost nevoit să-şi depoziteze colecţia la unul dintre muzeele târgoviştene.
Valoarea colecţiei de aparate radio este inestimabilă. Fostul ofiţer Malancu nu a făcut niciodată calculul banilor pe care i-a dat pentru achiziţionarea celor mai vechi aparate, iar la preţurile iniţiale se adaugă şi recondiţionarea acestora. Petrece în micul său atelier foarte mult timp şi poate dura câteva luni până când difuzorul emite din nou sunete.
În prezent, domnul Malancu pregăteşte expoziţia de radiouri pentru publicul larg. Aceasta va fi găzduită de fosta şcoală de cavalerie de la Târgovişte, unde se află şi expoziţia Metamorfozele unui loc al memoriei, care ne aminteşte de execuţia soţilor Ceauşescu.
Colecţionarul se ocupă de toate detaliile legate de amenajarea expoziţiei pentru ca istoria radioului să poată fi spusă la Târgovişte.