PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » ISTORIA SE REPETĂ…LA APIA – VIDEO

ISTORIA SE REPETĂ…LA APIA – VIDEO

de Andrei Oprescu
7 vizualizări

Vechile obiceiuri pier greu sau deloc si in cazul fermierilor damboviteni. Desi mai este doar o saptamana pana la incheierea perioadei de depunere a cererilor pentru sprijin, crescatorii de ovine si caprine din zonele defavorizate nu s-au grabit sa se prezinte la ghiseele Agentia pentru Plati si Interventie in Agricultura, lasand totul pe ultima suta de metri. Istoria se repeta, spun reprezentantii APIA , care in urma cu cateva saptamani s-au confruntat cu aceeasi situatie si in cazul crescatorilor de bovine.

Dupa crescatorii de bovine, a venit randul crescatorilor de ovine si caprine din zonele defavorizate sa depuna cereri de sprijin la APIA pana pe 15 noiembrie. Si daca primii au preferat sa astepte pana in ultimul moment pentru prezentarea documentatiei, asezandu-se la cozi imense,situatia nu s-a schimbat cu nimic nici de aceasta data. Pana in prezent, la ghiseele APIA s-au primit doar 2 cereri desi se preconizeaza 70 de fermieri. Reprezentantii APIA se tem ca vor avea din nou de-a face cu scandal, agitatie, si munca peste program in ultimele zile inainte de incheierea inscrierilor.

In judetul Dambovita zonele defavorizate sunt situate in partea de nord a judetului, printre care: Bărbuleţu, Moroieni, Valea Lungă, Aninoasa, Bezdead, Pietroşiţa, Vârfuri, Doiceşti, Buciumeni , Pucheni, Văleni si Glodeni.

Echipa: Cătălina Sandu/ Răducu Rădoi

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe