PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » IULIAN VLADU – DEPUTAT PDL COLEGIUL 8 DÂMBOVIŢA SĂRACII PARLAMENTARI… BOGAŢI – VIDEO

IULIAN VLADU – DEPUTAT PDL COLEGIUL 8 DÂMBOVIŢA SĂRACII PARLAMENTARI… BOGAŢI – VIDEO

de Andrei Oprescu
133 vizualizări

Iulian Vladu deputatul PDL de Gaesti este unul dintre veteranii, deja, parlamentari damboviteni. Iulian Vladu se afla la al treilea mandat de deputat, la ultimul scrutin, cel din decembrie 2012, intrand in Parlament de pe pozitia a doua. Deputatul gaestenilor si al celor din imprejurimile orasului dambovitean nu duce nici el grija zilei de maine, reusind sa se ocupe si de afacerile initiate cu ani in urma. Din declaratia de avere depusa la Camera Deputatilor aflam ca Iulian Vladu este actionar la doua societati comerciale: Rodiv SRL unde este actionar unic si Beton Titan, firma la care detine 20% din actiuni.

Dambovitean get-beget, Iulian Vladu a intrat in lumea afacerilor la inceputul anilor 90, in 1993 mai exact cand a infiintat firma RODIV SRL si a inceput sa se ocupe de carciumarit. Anterior, actualul deputat a fost sef de unitate la un service auto din Fieni. Observam ca Vladu a activat intotdeuna in domenii aducatoare de profit. A inceput cu service auto, a continuat cu restaurant si spatii de cazare, iar in prezent face politica. Asa a reusit Iulian Vladu sa fie proprietarul a trei loturi de teren, doua case si… cam atat, spre marea noastra surprindere.

Impreuna cu sotia, Iulian Vladu a devenit in 1986 proprietarul a 2.000 de metri patrati de teren intravilan in orasul Gaesti. La doi ani dupa ce a ajuns pentru prima data in Parlament, Iulian Vladu a achizitionat si 1.000 de metri patrati de padure in Bucegii damboviteni, in zona Bolboci, iar un an mai tarziu, in 2007, a cumparat mai 400 de metri patrati de teren forestier in Ilfov la Chiajna. Aceasta ultima parcela figureaza pe numele fiicei Roxana, la fel ca si casa de peste 450 de metri pe care a inceput sa o construiasca in judetul vecin, inca din anul 2008. Iulian Vladu mai are o casa de 220 de metri in orasul Gaesti, construita in 1993.

Am remarcat ca deputatul PDL Iulian Vladu nu are nici autoturism, nici salupa si nici orice alt mijloc de transport supus inmatricularii. Acum sa nu credeti ca parlamentarul Vladu se deplaseaza cu bicicleta sau cu trotineta. Nici prin microbuze, autobuze sau prin trenuri nu a fost zarit deputatul Vladu in ultimii 20 de ani. Singurul mijlocul de transport in comun in care s-a urcat demnitarul Vladu a fost avionul. Cu toate ca sustine ca nici el si niciun alt membru al familiei nu detine autoturism, Iulian Vladu a fost vazut de-a lungul anilor conducand diverse autoturisme care costa cateva zeci de mii de euro. In ultima vreme, deputatul de Gaesti a tot fost vazut la volanul unui autoturism Mercedes, iar fiul sau conduce tot un autoturism nemtesc. Din declaratia de avere reiese ca nici sotia si nici fiica deputatului Vladu nu ar fi purtatoare de bijuterii. Iulian Vladu nu a declarat nici macar un gram de aur sau argint sau de orice alt metal pretios. De mentionat ca legea il obliga pe parlamentar sa declare toate bunurile sub forma de bijuterii, obiecte de arta sau alte bunuri a caror valoare insumata depaseste 5.000 de euro. O fi saraca familia Vladu la acest capitol, dar atrage ceva semne de intrebare. In vara anului 2010, Iulian Vladu se lauda cu o colectie de bijuterii si tablouri in valoare de 6.000 de euro, dar in declaratia de avere semnata in luna octombrie a aceluiasi an, bijuteriile si tablourile au disparut. Sa fi vandut deputatul Vladu argintaria pentru a-si achita cotizatia la partid sau, doamne fereste, i-a fost furata. Oricum ar fi, este cert ca deputatul Vladu nu mai are nici bijuterii, nici tablouri. Nici economii nu prea a facut deputatul Vladu. Spre deosebire de alti colegi mai avuti, Iulian Vladu nu are niciun leu, euro sau dolar depusi in bancile din tara sau din  strainatate. In schimb, actiunile pe care le detine la cele doua societati valoareaza putin peste 7.500 de lei si, mai are de recuperat doua imprumuturi, de 36.500 de euro si, respectiv 2.500 de lei. Ambele imprumuturi au fost acordate propriei firme, Rodiv SRL.

Deputatul PDL de Gaesti se mai lauda si cu datorii in valoare de 72.000 de lei. Este vorba despre un credit de 26.000 de lei scadent in 2017 si de alte 36.000 de lei, reprezentand o descoperire de cont. Potrivit declaratiei de avere, din punct de vedere financiar, in 2012, greul a picat pe umerii deputatului Vladu. A adus in casa mai multi bani decat sotia si copiii la un loc. Iulian Vladu a castigat, in 2012, peste 65.000 de lei din activitatea de parlamentar. Veniturile obtinute de ceilalti trei membri ai familiei Vladu, sotia si cei doi copii, se ridica la aproape 26.000 de lei.

Aceasta ar fi, potrivit propriei declaratii,  averea  familiei deputatului PDL de Gaesti, Iulian Vladu. Mult, putin, atat sustine deputatul ca a acumulat in cei 52 de ani de viata. Daca o mai fi si altceva… asta-i treaba altora sa stabilieasca.

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe