PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » LA APUSUL VIEȚII – VIDEO

LA APUSUL VIEȚII – VIDEO

de Andrei Oprescu
31 vizualizări

Au fost mame, au fost bunici, iar acum au ramas singure pe aceasta lume, luptandu-se zi de zi cu batranetea si boala. Singurul loc pe care il pot numi casa este centrul in care sunt adapostite si singura lor familie au ajuns asistentii care ii ingrijesc. Dar, chiar daca viata lor a fost grea, iar sfarsitul este tot mai aproape, gasesc puterea sa daruiasca un zambet. Batranele de la Centrul de Ingrijire si Asistenta Pucioasa au avut parte astazi de o surpriza. Au fost sarbatorite cu un martisor, iar tinerii de la cursul de coafor le-au daruit cateva momente de rasfat.

Centrul de ingrijire de la Pucioasa a devenit casa penrtu aceasta batrana de aproape 13 ani. Soarta ei a fost una cruda. Si-a petrecut copilaria intr-un orfelinat din Reghin. Niciodata nu si-a cunoscut parintii, pentru ca nu si-a stiut identitatea. Trecutul a fost pentru ea o enigma, dar a sperat la un viitor mai bun. Din pacate nu a avut noroc, singuratatea a urmarit-o toata viata.

Cel mai mult si-a dorit sa nu fie singura pe lume, iar fericirea a atins-o cand a avut un copil. Fetita ei, in care reusise sa umple golul din inima ei, a murit la varsta de numai trei ani. A ramas din nou singura pe lume. Bolnava si fara nimeni alaturi, a ajuns la centrul din Pucioasa. Aici este singurul loc pe care il poate numi casa, iar personalul medical este singura ei familie.

Aproape toti batranii care sunt ingrijiti la acest centru au ramas singuri pe lume. Ajunsi la apusul vietii, suporta greu boala si batranetea.

La Centrul de Ingrijire si Asistenta Pucioasa sunt aproape 60 de varstnici, care sufera de un handicap. Un sfert dintre ei sunt imobilizati la pat si cei mai multi au ramas singuri pe lume. Daca nu ar fi ajuns la centru, ar fi murit cu zile.

Chiar daca batrani si bolnavi, nu au uitat inca sa zambeasca. Le-au dovedit asta reprezentantilor Agentiei Judetene de Ocupare, care i-au vizitat si le-au daruit un martisor.

Bunicutele de la centru au mai avut parte de o supriza. Au fost rasfatate de cei care participa la cursul de coafor. Batranele au fost tunse, au fost coafate si si-au aminte, macar pentru cateva clipe, de tinerete.

 

ECHIPA: Madalina Zabava / Loredan Bouroșu

 

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe