PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » LA CATEDRĂ FĂRĂ BANI

LA CATEDRĂ FĂRĂ BANI

de Andrei Oprescu
14 vizualizări

Zeci de mii de dascali din toata tara au intrat in noul an cu buzunarele goale. Desi trebuiau sa isi primeasca lefurile de cateva zile, nu au vazut niciun leu pana acum. In Dambovita, salariile angajatilor nu au fost platite la nicio unitate de invatamant. Iar vestile proaste nu se opresc aici. Salariile dascalilor ar putea fi intarziate inca o saptamana. Sindicalistii din educatie sunt revoltati si arata cu degetul spre Ministerul Finantelor, pentru ca spun ei, a intarziat punerea in aplicare a unei ordonante care prevede schimbarea modului de calcul a salariilor din invatamant.

Sarbatorile de iarna au lasat o gaura serioasa in bugetul tuturor, asa ca primul salariu de anul acesta a fost asteptat cu nerabdare de toti angajatii. Cei din invatamant insa, desi trebuiau sa isi primeasca lefurile pe 5 ianuarie, nu au vazut niciun ban, iar multi dintre ei nici nu ii vor vedea curand. S-a ajuns in acaesta situatie, pentru ca Trezoreriile si angajatii de la Finante abia au inceput sa lucreze dupa noul program de calcul. Sunt si cazuri unde nu exista nici macar logistica necesara. In Dambovita, 7000 de angajati din invatamant sunt in aceasta situatie. In cazul celor din Targoviste si din imprejurimi, salariile ar urma sa fie platite pana la sfarsitul saptamanii, cel putin acestea sunt promisiunile primite de sindicalisti. In celelalte zone din judet, situatia este mai grava, iar lefurile dascalilor vor mai intarzia o saptamana.

Pentru ca salariile intarzie, multi dascali, care au imprumuturi in banci, vor fi obligati sa plateasca penalitati mari, fara sa aiba vreo vina, spun sindicalistii din educatie.

 

ECHIPA: Madalina Zabava / Loredan Bouroșu

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe