PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » LA DISPOZIȚIA PACIENȚILOR

LA DISPOZIȚIA PACIENȚILOR

de Andrei Oprescu
3 vizualizări

De anul acesta medicul de familie primeste mai multe atributii. Vaccinarile din schema obligatorie dar si consultatiile preventive cu rol in cresterea si dezvoltarea copilului, nutritia si depistarea riscurilor  vor intra in vizorul medicilor de familie. Mai mult, Conform pachetului de baza, acestia vor trebui sa evalueze copii la intrarea in scoala si sa depisteze riscurile la care sunt expusi adolescenti.

 

Potrivit secretarului de stat in Ministerul Sanatatii ,Adrian Pana  medicul de familie va fi cel care va urmarii periodic cresterea si dezvoltarea copilului, nutritia, posibilele riscuri si interventia in acest sens. Mai mult, pachetul de baza include evaluarea copilului la intrarea in scoala, depistarea riscurilor la adolescent si consiliere pentru un stil de viata sanatos si evitarea consumului de alcool, tutun si droguri.consultatiile preventive se refera si la depistarea riscurilor la adolescenti, la consilierea pentru un stil de viata sanatos.

 

Confornm pachetului, consultatiile de preventie se vor face o data pe an de la 4 la 18 ani, iar medicul de familie este cel care face vaccinarile prevazute in schema nationala de vaccinari obligatorii pentru copii.

 

Pentru o problema noua de sanatat care nu reprezinta urgenta, orice persoana asigurata se va adresa medicului de familie, de cate ori are nevoie.

Pachetul mai prevede ca medicul de familie consulta pacientul si ii prescrie un tratament, iar la nevoie il trimite la analize,  iar daca problema de sanatate nu se poate rezolva de catre medicul de familie, acesta dirijeaza pacientul catre medicul specialist din ambulator sau catre spital, dupa caz.

 

Ilona Rotaru

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe