PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » 31 IANUARIE, TERMEN LIMITĂ

31 IANUARIE, TERMEN LIMITĂ

de Andrei Oprescu
6 vizualizări

Agricultorii damboviteni vor beneficia si anul acesta de ajutor banesc din partea statului. Conform reprezentantilor Agentiei de Plati si Interventii pentru Agricultura, fermeierii care doresc sa beneficieze de ajutorul de stat oferit prin rambursarea diferentei de acciza pentru motorina utilizata in agricultura,  trimestrul patru pe 2013, sunt asteptati sa depuna cererile pana la sfarsitul lunii ianuarie.

 

Ajutorul de stat  acordat sub forma de rambursare a diferentei dintre acciza standard si acciza redusa , stabilita la 21,00 euro/1000 litri, pentru motorina utilizata la efectuarea lucrarilor mecanizate in agricultura, poate inta in buzunarele fermierilor daca acestia vor depune cererile pana la data de 31 ianuarie 2014 inclusiv.

 

 

Valoarea accizei decontate este, pentru anul 2013, de 1,399 lei pe litru de motorina.
Beneficiarii pentru care a fost emis acordul prealabil de finantare depun cererile trimestriale de solicitare a ajutorului de stat însoţite de o situaţie centralizatoare privind cantitatile de motorina achizitionate in trimestrul respectiv, precum si de documentele prevzute de Ordinul MADR nr. 1229/2013, cu modificarile si completarile ulterioare.

 

Beneficiarii care, prin inscrierea sau atestarea de date nereale pe documentele de decontare aferente ajutorului de stat, au incasat sume de la bugetul de stat in mod necuvenit, trebuie sa stie ca nu vor mai beneficia de ajutor pentru o perioada de trei ani. Totodata, sumele reprezentand ajutor necuvenit se recupereaza de la beneficiarii ajutorului de stat.

 

Ilona Rotaru

Ciprian Rusa

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe