PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » LA GRADINITA, DOAR CU VACCIN – VIDEO

LA GRADINITA, DOAR CU VACCIN – VIDEO

de Andrei Oprescu
1 vizualizări

Parintii care vor sa isi inscrie copiii la gradinita, nu o vor putea face daca nu vor demonstra ca micutii au fost vaccinati. In acest sens, Ministerul Sanatatii vrea sa introduca un nou model de carnet de vaccinari pentru copii. Fiecare vaccinare va fi trecuta obligatoriu in carnet de medicul de familie.

Vaccinarea copiilor este recomandata, nu obligatorie. Cu toate acestea, din toamna, Ministerul Sanatatii doreste ca toti bebelusii sa aiba un nou model de carnet de vaccinari. Acesta va fi eliberat dupa nastere, iar la fiecare vaccinare, va trebui prezentat medicului de familie, care va inscrie imunizarea. Si in acest moment exista un astfel de carnet, dar se doreste imbunatatirea lui. In plus, pana acum nu a avut nicio valoare la inscrierea copiilor in scoli si gradinite.

Vestea este pe placul multor parinti. Acesti tineri targovisteni de exemplu au doi copii si nu au refuzat niciun vaccin din programul national, cu exceptia celor optionale. Parintii spun ca au cerut informatii medicului de familie, inainte de a-si vaccina micutii si nu au avut niciodata probleme. Mezina familiei are acum aproape sase luni. Din toamna va merge la cresa, iar parintii spun ca vor fi linistiti doar daca in unitatea respectiva vor fi primiti numai copii vaccinati. In acest mod, vor avea siguranta ca bebelusul lor este protejat.

Anul acesta a fost introdusa in schema gratuita de imunizare si vaccinarea pneumococica. Vaccinurile incluse in programul national sunt gratuite si se fac la medicul de familie.

 

ECHIPA: Madalina Zabava / Loredan Bourosu, Ciprian Rusa

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe