PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » LA LIMITA SĂRĂCIEI – VIDEO

LA LIMITA SĂRĂCIEI – VIDEO

de admin
3 vizualizări

Traiesc la limita saraciei! Fac imprumut dupa imprumut, pentru a putea supravietui. Pentru multi pensionari, batranetea a ajuns sa fie una pe datorie! Sufocati de costurile utilitatilor, medicamentelor si de pretul mare al alimentelor, oamenii nu se mai ajung cu pensiile pe care le primesc de la stat, dupa ce au muncit o viata. Singura lor salvare ramane un imprumut la Casa de Ajutor Reciproc. In Targoviste, sute de varstnici fac coada la ghiseele institutiei, pentru a lua bani cu imprumut.
Imprumutul a devenit o obisnuita pentru sotii Ion din cartierul sarbesc din Targoviste. Primesc de la stat 1200 de lei pe luna, pensii care se duc in mare parte pe medicamente. Mai au de achitat si utilitati, iar banii nu le ajung de la o luna la alta.
Mai mult, aceasta familie este obisnuita din strabuni sa cultive pamantul, asa cum fac toti sarbii din Targoviste. Pentru a-si cultiva legumele in gradina si solar, au fost obligati sa ceara bani tot la CAR.
Altii se imprumuta la CAR pentru a-si ajuta copiii. Ion Militaru abia a luat un imprumut, iar banii, spune el, vor ajunge la fata lui. Nu are nici el o pensie prea mare si este vaduv, dar vrea sa isi ajute in primul rand copiii.
Si acestea sunt numai cateva exemple. In fiecare luna, sute de varstnici se imprumuta la CAR Targoviste. In perioadele de vara, cand au de lucrat pamantul sau iarna, cand trebuie sa achite facturi mai mari
la incalzire, se atinge si numarul de 1000 de imprumuturi pe luna. Reprezentantii institutiei de creditare au distribuit si ajutoare de fidelitate pentru membrii vechi.
Pensionarii saraci mai primesc ajutoare de la CAR Targoviste si de sarbatori.

Mădălina Zăbavă
Radu Constantinescu

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe