PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » AGLOMERAȚIE LA CLASELE BOBOCILOR – VIDEO

AGLOMERAȚIE LA CLASELE BOBOCILOR – VIDEO

de admin
9 vizualizări

Locuri suplimentate la clasa zero! Dupa ce debutul inscrierilor la clasa pregatitoare a declansat o adevarat competitie in primavara din dorinta parintilor de a-si duce micutii la o scoala de prestigiu, inspectoratele scolare au fost puse din nou in situatia de a mai introduce noi clase si mobilier pentru micutii dornici de carte. Daca in Dambovita din experienta anilor anteriori in urma solicitarilor a fost deja suplimentat numarul claselor, in Prahova sunt cazuri de clase suprapopulate , in conditiile in care numarul de elevi din fiecare clasa nu trebuie sa depaseasca 25 de boboci. La polul opus se situeaza judetul Teleorman, unde peste 25 de clase vor functiona in regim simultan din cauza numarului mic de copii inscrisi.
Cu experiența anului precedent în minte, părinții nu s-au mai lăsat în voia sorții de această dată, când a venit vorba despre înscrierea micutilor la clasa zero, și au făcut în așa fel încât copiii lor să ajungă la școlile dorite cu orice pret. Moda vizelor de flotant a luat amploare in mai toate judetele asa ca in unele unitati de invatamant clasele pregatitoare au fost supraaglomerate. In judetul Dambovita de exemplu au fost inscrisi peste 4400 de boboci, acestora li s-au adaugat si cei intarziati, insa anul acesta fiecare copil si-a gasit un loc.
Si in Prahova incheierea înscrierilor în clasele pregătitoare a creat, în unele cazul unora dintre școli, situații speciale. Este vorba despre o suprapopulare cu numărul de elevi comparativ cu cel al claselor alocate pentru pregătitoare în cazul fiecărei școli. O situație de școală suprapopulată este la I.A. Bassarabescu, unde au fost alocate patru clase, dar sunt înscriși 140 de copii. Deja, Inspectoratul Școlar Prahova are în plus, față de anul trecut, 200 de cereri pentru mobilierul individual pentru clasele pregătitoare, urmând să facă rost de acești bani de la consiliile locale, în condițiile în care mobilierul nu mai este asigurat de Ministerul Educației. Anul acesta, în Prahova s-au înscris la clasa pregătitoare aproape 6.500 de copii.
Din cele 108 unităţi de învăţământ din judeţ care au solicitat aprobare pentru înfiinţarea de clase pregătitoare, în mediul rural doar şcolile Vârtoapele de Sus, Vedea, Traian, Scrioaştea, Ciolăneşti, Bragadiru şi Nanov au reuşit să ocupe toate locurile propuse, iar din oraşe şi municipii doar Şcolile nr. 2 Zimnicea, nr. 1 Videle, nr.7 şi “Ştefan cel Mare” au reuşit această performanţă.

Reporter: Cătălina Sandu
Imagine: Răducu Rădoi

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe