PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » LĂSAȚI FĂRĂ AJUTOR FINANCIAR – VIDEO

LĂSAȚI FĂRĂ AJUTOR FINANCIAR – VIDEO

de admin
4 vizualizări

Lovitura grea pentru tinerii romani care studiaza in Marea Britanie. De cateva luni duc o adevarat lupta pentru supravietuire, de cand guvernul britanic le-a suspendat ajutorul financiar. Decizia, luata intial pentrus tudentii romani si bulgari, a fost extinsa apoi pentru toti cei din Uniunea Europeana. Ministerul Afacerilor Externe a trimis abia luna trecuta o sesizare Comisiei Europene. In acest timp, multi tineri se gandesc sa abandoneze studiile in Marea Britanie, pentru ca nu isi mai pot plati nici macar transportul pana la facultate.

Andreea Sima este o tanara din Targoviste, care invata in Marea Britanie. Ea povesteste ca atat situatia ei, cat si a celorlati studenti romani din aceasta tara s-a inrautit. Nu mai au nicio sansa sa primeasca ajutorul financiar de la statul britanic, cu care reuseau sa isi plateasca transportul, chiria si eventual hrana. Suma se ridica la aproximativ 500 de lire pe luna. Multi sunt intr-o situatie dramatica, pentru ca nu mai reusesc nici macar sa ajunga la cursuri.

Multi studenti romani, confruntati acum si cu grave probleme financiare, se simt discriminati de tara in care au venit sa invete.

Acum studentii romani se tem sa nu piarda si finantarea studiilor si multi se gandesc sa abandoneze cursurile si sa se intoarca in tara.

Pe motiv ca sunt „suspect de multe”, guvernul britanic a suspendat ajutorul financiar pentru 7500 de studenti romani si bulgari, pentru ca mai tarziu, sa fie inghetate creditele pentru toti studentii din tarile Uniunii Europene. Ministerul Afacerilor Externe a sesizat situatia Comisiei Europene luna trecuta. Studentii romani au ramas insa fara niciun raspuns.

 

Mădălina Zăbavă

 

 

 

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe