PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » „MĂRIȚI-NE ALOCAȚIA!” – VIDEO

„MĂRIȚI-NE ALOCAȚIA!” – VIDEO

de admin
7 vizualizări

Vesti proaste pentru parinti, care vor trebui sa se descurce tot cu o alocatie de 42 de lei pentru copil. Majorarea a fost amanata, lucru care ii nemultumeste pe parinti. Unii se gandesc sa protesteze, revoltati ca alocatia nu ajunge nici macar pentru a le cumpara micutilor o haina pe luna. Si tot din aceasta cauza, in Dambovita s-a ajuns la un numar record de alocatii europene. Tot mai multi parinti care lucreaza peste hotare refuza alocatia din tara pentru cea din Uniunea Europeana, chiar si de 35 de ori mai mare.

Alex are trei ani. Ca orice copil de varsta lui, de fiecare data cand intra cu mama lui intr-un magazin, isi doreste sa ii cumpere macar un lucru.

Sa tii pasul cu dorintele copiilor nu este insa usor. O stie mama lui Alex, care are grija de el si de fratiorul lui mai mare. Cheltuielile pentru cei doi copii ajung la cateva sute de lei pe luna. In schimb, ea primeste de la stat doar 42 de lei pentru fiecare micut, alocatie de stat. Cu acesti bani, nu reuseste sa le cumpere nici macar o pereche de ghete, povesteste mama, revoltata ca statul ofera o suma derizorie pentru copii. 

Dar in timp ce in tara noastra, parintii trebuie sa se descurce cu 42 de lei pentru copil, pe luna, in statele europene alocatiile sunt si de 35 de ori mai mari.

In Belgia de exemplu, statul plateste 83 de euro pentru primul copil, 154 de euro pentru cel de-al doilea si 230 de euro pentru al treilea si urmatorii.

Iar lista poate continua. In Germania alocatia pentru copii este de 184 de euro. In acest conditii, nu este de mirare ca Agentia pentru Plati si Inspectie Sociala Dambovita se confrunta cu o adevarat avalansa de cereri penrtu alocatii europene. In numai doua luni si jumatate s-au primit atatea solicitari cate au fost inregistrate in tot anul trecut.

Se ofera bani mai multi decat in tara si in cazul in care un parinte lucreaza peste hotare, iar altul munceste in tara.

Lucrurile ar fi stat diferit si in tara noastra, daca proiectul pentru majorarea alocatiilor copiilor, de la 42 la 200 de lei nu ar fi fost amanat in aceasta saptamana. El nu a fost votat insa, parlamentarii asteptan sa negocieze majorarea alocatiilor cu ministrul muncii, Rovana Plumb. Multi parinti spun insa ca nu mai pot astepta si se gandesc sa iasa in strada, penrtu a cere o alocatie decenta pentru copiii lor.

 

Mădălina Zăbavă

Ciprian Rusa

 

 

 

 

 

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe