PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » LAUDA DE SINE…

LAUDA DE SINE…

de Andrei Oprescu
19 vizualizări

Actuala conducere a Consiliului Județean Dâmbovița își atribuie realizări care nu îi aparțin sau care s-au dovedit a fi proiectate și executate eronat, iar pentru greșeli au plătit tot contribuabilii. În goana după capital de imagine, președintele Consiliului Județean Dâmbovița și-a expus pe platoul Prefecturii din Târgoviște panouri cu proiecte realizate în perioada 2012-2016. Printre acestea se numără și două proiecte controversate: o punte pietonală peste râul Dâmbovița în comuna Băleni, deși râul Dâmbovița nu trece prin Băleni și podul de la Finta, care de bine ce a fost realizat l-au luat apele imediat după fastuoasa inaugurare.

 

Cei care au tranzitat Platoul Prefecturii din municipiul Târgoviște au avut supriza de a da peste patru panouri propagandiste înțesate cu poze și cu realizările din perioada 2012-2016 pe care și le atribuie actuala conducere a Consiliului Județean Dâmbovița. Lauda de sine nu miroase a bine nici de această dată pentru că, printre realizări apar și două proiecte controversate. Prima realizare care a ridicat semne de întrebare este puntea pietonală peste râul Dâmbovița în comuna Băleni. În realitate, prin comuna Băleni nu trece râul Dâmbovița, ci râul Ialomița. Cea de-a doua realizare controversată este podul peste Ialomiţa pe DC 31, la Finta, pod care a fost luat de ape la doar câteva luni de la fastuoasa inaugurare la care președintele Consiliului Județean Dâmbovița a tăiat doar panglica pentru lucrări de mântuială. Precipitaţiile au determinat eroziuni şi prăbuşiri de maluri. Asta pentru că în proiectul reabilitării podului nu au fost prevăzute apărări de mal, deși costurile au fost destul de mari, 40 de miliarde de lei vechi. Pentru reparații au mai fost alocate alte sume din fondul de rezervă al Guvernului pentru localitățile afectate de calamități. Mai exact, incapacitatea și incompetența celor care au proiectat și executat podul a fost ascunsă sub efectele fenomenelor naturale și suportată tot din taxele și impozitele plătite de cetățeni. Contactat telefonic, președintele Consiliului Județean Dâmbovița a recunoscut public erorile.

Contactat telefonic, Alin Manole, directorul Lucrări Drumuri și Poduri Dâmbovița, semnatarul contractului de lucrări la podul de la Finta s-a eschivat spunând că este într-o întâlnire.

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe