PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » LECȚIE DE UMANITATE – VIDEO

LECȚIE DE UMANITATE – VIDEO

de admin
3 vizualizări

S-au inghesuit sa isi masoare tensiunea arteriala si sa isi testeze glicemia, la cortul instalat de Crucea Rosie in Targoviste. La prima ora a diminetii, varstnicii au facut coada pentru a se testa gratuit. Pentru multi dintre ei astfel de analize sunt vitale, dar se plang ca nu isi permit sa le plateasca. Au auzit de actiunea Crucii Rosii si nu au vrut sa rateze ocazia de a se testa gratuit. Altii au fost atrasi ca un magnet de demonstratiile de prim-ajutor ale voluntarilor. S-au dat seama cat de important este sa stii sa salvezi o viata si isi doresc sa participe si ei la astfel de cursuri. Actiunile au fost organizate de voluntari, penrtu a marca ziua Crucii Rosii. Pe 4 iulie, organizatia umanitara sarbatoreste 138 de ani de la infiintare.
In Targoviste, voluntarii au sarbatorit implinirea a 138 de ani penrtu Crucea Rosie Romana, in strada, in mjlocul oamenilor. Au montat doua corturi in zona centrala, unde au testat gratuit glicemia si au masurat tensiunea arteriala. Doritorii nu au intarziat sa apara. Cei mai multi au fost varstnicii, care au nevoie de astfel de teste periodic, dar care spun ca nu si le permit mereu.
Alomeratie a fost insa si la demonstratiile de prim ajutor. Voluntarii le-au aratat targovistenilor cum pot sa salveze o viata.
Acesti voluntari se pregatesc intens sa salveze vieti. Sunt elevi la Liceul Petru Cercel din Targoviste si vor reprezenta Dambovita la concursul national Sanitarii Priceputi, de unde spera sa se intoarca cu premiul cel mare. Crucea Rosie Dambovita le-a pregatit suprize si altor voluntari. In aceasta vara, tinerii vor avea parte de o tabara la Costinesti. Vor merge gratuit in vacanta, dar vor acorda si primul ajutor.
Pe 4 iulie, Crucea Rosie a sarbatorit 138 de ani de la infiintare, 138 de ani in slujba umanitatii.

Mădălina Zăbavă
Ciprian Rusa

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe