PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » LEGENDELE MUNŢILOR FĂGĂRAŞ

LEGENDELE MUNŢILOR FĂGĂRAŞ

de Andrei Oprescu
408 vizualizări

Crestele munţilor ascund obiective turistice care de care mai frumoase. La peste 2 000 de metri altitudine, în ascensiunea către Vârful Urlea, al Făgăraşilor, descoperim poate unul dintre cele mai spectaculoase lacuri glaciare din ţara noastră. Suprafaţa, dar şi altitudinea la care se află, fac ca Taul Mioarelor să fie special şi să completeze peisajul de poveste al crestelor cele mai înalte de pe pământul românesc.

Mergând pe urmele lui Negru Vodă, pe munţii prin care Negru Vodă a plecat cu ai lui pentru a întemeia Ţara Românească, urcând spre Vârful Urlea, după ce trecem de Lacul Urlea, la 2 170 de metri altitudine, şi de Cabana Urlea sau de umbra cabanei care a rămas pe crestele Munţilor Făgăraş, descoperim, în căldarea glaciară Hartopul Leaotei, la o altitudine de 2.282 de metri, Taul Mioarelor, lacul glaciar cu cea mai mare altitudine din ţara noastră.

Clima aspră, altitudinea şi precipiaţiile oferă un spectacol fascinant al valtorii ceţurilor, care amplifică la dimensiuni fantastice abisurile, conferind contururi mirifice crestelor.  

Munţii Făgăraş găzduiesc opt dintre cele mai înalte vârfuri montane din ţara noastră, primele trei fiind Moldoveanu, Negoiu şi Viştea. Colegul nostru, realizatorul emisiuni Carpe Diem a urcat, în drumeţia sa, pe urmele lui Negru Vodă pe alte două creste: Dara şi Hârtopu. Ce poveşti ascund acestea puteţi afla în emisiunea Carpe Diem, joi seara, începând cu ora 21:30, doar la MDI TV.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe