PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » LICEENI DE NOTA DOI! – VIDEO

LICEENI DE NOTA DOI! – VIDEO

de admin
6 vizualizări

Cateva mii de locuri ramase neocupate, peste o suta de candidati lasati pe dinafara si liceeni admisi cu note de corigenta. Asa se prezinta situatia in Regiunea Sud-Muntenia, dupa finalizarea primei etape a repartizarii computerizate in invatamantul liceal. Au fost si unitati unde concurenta a fost mare si unde s-au inregistrat si medii de admitere de zece. Intr-un numar mai mare sunt insa cele in care s-a intrat cu note sub cinci.
Prima etapa a repartizarii computerizate s-a incheiat, iar Inspectoratele Scolare trag linie si socotesc candidatii ramasi pe dinafara, dar si locurile ramase neocupate din licee.
In trei judete din Regiunea Sud Muntenia, 99,9% din candidati au fost repartizati la un liceu, ramand pe dinafara doar 3 sau 4 elevi. Cei mai multi sunt insa in Giurgiu, 66 de candidati au pierdut un loc in liceu.
Aproape 2800 de locuri au ramas neocupate in liceele din regiunea sud Muntenia. Cele mai putine, 150 sunt in Giurgiu, unde se inregistreaza insa si cei mai multi candidati care au ratat prima etapa de admitere. In Arges si Dambovita, sunt libere cate 500 de locuri, iar cele mai multe in Prahova- aproape 880. Acestea pot fi ocupate in a doua etapa de repartizare computerizata, din 24 iulie.
In top 10 al specializarilor cu cele mai mari medii de admitere a intrat una singuar din Sud Muntenia. Este vorba despre Specializarea Matematica-Informatica Bilingv Limba Engleza de la Colegiul National Mihai Viteazul din Ploiesti, unde ultima medie admitere a fost de 9,71.
Situatia este mai buna din punct de vedere al candidatilor cu media 10. In Prahova, la CN I.L. Caragiale Ploiești au fost doua medii de admitere de zece, iar in Arges, Dambovita, Giurgiu si Teleorman cate o medie.
Aici se opresc insa performantele. In timp ce numeri pe degetele elevii care au intrat la liceu cu media zece, cei cu note sub cinci par fara in numar. In Dambovita de exemplu, in 19 licee s-a intrat cu medii sub cinci. Cea mai mica medie de admitere a fost de 2, 21 si i-a asigurat candidatului un loc la Liceul Tehnologic Aurel Rainu din Fieni.

Mădălina Zăbavă
Ciprian Rusa

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe