PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » LIDERI, ÎN CIUDA DEFICIENŢELOR

LIDERI, ÎN CIUDA DEFICIENŢELOR

de Andrei Oprescu
5 vizualizări

Nu se pot exprima la fel de bine şi usor precum cei din jur şi au nevoie de cineva aproape în fiecare moment. În ciuda deficienţelor, persoanele cu dizabilităţi psihice sunt dornice să devină lideri şi chiar ambasadori pentru semenii lor. Reprezentanţii Special Olympics îi învaţă cum să comunice în public şi cum să lucreze în echipă, pentru a dobândi o voce puternică în comunitate.

Special Olympics nu îi pregăteşte pe tinerii cu deficienţe doar pentru competiţiile sportive, ci şi pentru „competiţiile” din viaţa de zi cu zi. În cadrul unui seminar, organizat la Târgovişte, 10 copii și tineri cu dizabilități intelectuale, au învățat reguli de redactare a unui discurs. Au învățat cum să scrie un text despre viața lor de sportivi și cum să –l prezinte public în mod atrăgător. Înainte, însă, s-au împrietenit cu Alexandra, reprezentant Special Olympics, care i-a îndrumat pe învăţăcei.

De asemenea, tinerii au aflat lucruri noi despre atribuțiile unui Sportiv Lider Special Olympics. Participanții, de la Asociația EU POT Târgoviște au învățat despre cât de importantă este încrederea în forțele proprii, despre ce este un mentor și care este rolul unui lider. În plus, au fost ajutaţi să conştietizeze cât de importantă este munca în echipă, pentru că majoritatea fac echipă, încă de la naştere, cu părinţii şi fraţii lor.

Alături de copii și tinerii cu dizabilități s-au aflat trei elevi din școli de masă din Târgoviște și nouă părinți care au lucrat efectiv alături de copii lor la alcăturirea discursurilor.

Activitatea a făcut parte din proiectul EU Decid – Sportivi Lideri cu dizabilități intelectuale și urmărește implicarea activă a tinerilor cu dizabilități intelectuale și a celor fără dizabilități ca parteneri cu drepturi egale în viața comunității. 50 de tineri cu dizabilități intelectuale din București, Călărași, Târgoviște, Brașov și Ploiești își vor consolida abilitățile de lider în calitate de ambasadori ai semenilor lor, de educatori și de antrenori devenind astfel modele de urmat. La Târgovişte, evenimentul a fost găzduit de Facultatea de Științe Umaniste din cadrul Universității Valahia.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe