PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » LIPSA DE COMUNICARE DINTRE MEDICI…TRECE PRIN URGENȚE

LIPSA DE COMUNICARE DINTRE MEDICI…TRECE PRIN URGENȚE

de Andrei Oprescu
15 vizualizări

 

Lipsa de comunicare sau problemele de comunicare nu sunt doar între medici și pacienți sau aparținători, ci se regăsesc chiar și intre cadrele medicale. În județul Dâmbovița, cei mai mulți medici de la spitalele orășenești uită să-și anunțe colegii de la Spitalul Județean, atunci când decid să trimită bolnavul mai departe cu ambulanța. Astfel că, majoritatea ajung la UPU și abia apoi la medicul de specialitate, care ar fi trebuit să-l vadă direct, ceea ce mărește și mai mult timpul de așteptare pentru pacienți la Urgențe sș pune în pericol viața bolnavilor cronici.

În ultimii ani, mulţi dintre medici parcă au uitat să comunice, nu doar cu pacienţii, ci şi cu proprii colegi. La spitalele orăşeneşti se practică metoda: pacient văzut, trimis mai departe, fără măcar să se dea un telefon sau o trimitere directă către un medic competent.

Circuitul pacientului ar trebui să pornească de la medicul de familie, nu de la urgenţe, aşa cum se întâmplă în cele mai multe dintre cazuri. Bolnavii nu mai merg la medicul care îi are în evidenţă, ci ajung la UPU şi pentru o banală durere de cap.

În anul 2017, la camera de Gardă de la Urgenţe numărul consultaţiilor a ajuns la 2.896 consultaţii/medic. Dintre acestea o proporţie de 18,09% dintre pacienţi au necesitat internare după consultaţii, iar proporţia adevăratelor urgenţe din prezentările la UPU a fost de doar 46,92%.

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe