PRIMA PAGINĂ » LIVEZI CIURUITE DE GRINDINA

LIVEZI CIURUITE DE GRINDINA

de admin
6 vizualizări

Pana la 30% din suprafetele pomicole de pe Valea Dambovitei au fost afectate de gridina care a facut ravagii in ziua de Paste. Acolo unde fructele erau formate deja, in special la cires, mare parte din productie va fi compromisa. Si la pomii fructiferi a avut de suferit sistemul foliar, insa despre pagube se poate vorbi de abia dupa formarea si cresterea fructelor.

 Plantatiile de pomi fructiferi din localitatile: Pietrari, Voinesti si Candesti au avut cel mai mult de suferit din cauza caderilor de grindina de acum o saptamana. Culturile de legume au fost si ele culcate la pamant, iar pomii fructiferi goliti de rodul, care oricum era mai putin decat anul trecut. Specialistii in agricultura damboviteni spun ca afectate au fost plantatiile de cires, pentru ca fructele se formase deja. La mar, chiar si inainte de grindina incarcatura mai mare de muguri era doar la ionatan, pentru ca la celelalte soiuri delicios, florina si golden oricum productia era cu mult mai mica decat acum un an.

Potrivit specialistilor in agricultura din judet, fermierii care au fost afectati de grindina pot solicita constatarea eventualelor pagube. La primarii se formeaza comisii de specialitate si in functie de prevederile legislative pot fi si recompensati. Acum fermierilor le mai ramane doar sa se roage la Dumnezeu sa nu revina grindina peste culturi, deoarece o data ce fructele cresc plantatiile pot fi si mai rau afectate.

Echipa: Corina Slămnoiu , Mădălin Anca, Edi Leasa

[embedplusvideo height=”393″ width=”650″ standard=”http://www.youtube.com/v/DkA_zMo-Xf8?fs=1″ vars=”ytid=DkA_zMo-Xf8&width=650&height=393&start=&stop=&rs=w&hd=0&autoplay=0&react=1&chapters=&notes=” id=”ep4372″ /]

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe