PRIMA PAGINĂ » MECHEL, TOT MAI APROAPE DE UN DEZASTRU

MECHEL, TOT MAI APROAPE DE UN DEZASTRU

de admin
3 vizualizări

Mechel Targoviste este la un pas de dezastru! Conturile combinatului sunt goale, nu sunt bani nici pentru salarii, iar mii de tone de produse metalurgice zac pe stoc, fara sa le cumpere nimeni, pentru ca rusii vand numai cu banii jos. Situatia este dramatica si pentru cei 520 de angajati dati afara de la Mechel in aprilie. Nici pana acum, rusii nu le-au platit drepturile restante.

[embedplusvideo height=”393″ width=”650″ standard=”http://www.youtube.com/v/rDo1jykU5j0?fs=1″ vars=”ytid=rDo1jykU5j0&width=650&height=393&start=&stop=&rs=w&hd=0&autoplay=0&react=1&chapters=&notes=” id=”ep5965″ /]

Ar fi trebuit sa fie zi de salariu la Mechel Targoviste, insa cei aproape 400 de angajati care au fost chemati la munca, au plecat acasa cu mana goala. In conturile combinatului nu sunt bani, asa ca oamenii nu si-au primit lefurile. Alti 1000 sunt acasa, in somaj tehnic. De la o zi la alta, oamenii isi pierd tot mai mult speranta ca va putea fi evitat dezastrul la Mechel. Sunt chemati la munca de cateva ori pe saptamana sau pe luna, iar in depozite s-au adunat mii de tone de produse pe care nu le cumpara nimeni, pentru ca patronatul rus vinde mai scump decat firmele concurente si cu banii jos. Cei 1400 de angajati ramasi la combinatul metalurgic sunt intr-o situatie disperata, pentru ca nu au de unde sa isi mai plateasca datoriile.

Niciun leu nu au primit nici cei 520 de angajati concediati in aprilie de la Mechel Targoviste. Rusii au cerut bani de la fondul de garantare, pentru a achita o parte din sumele restante. Fostii salariati ai combinatului au de primit intre 6000 si 7000 de lei de persoana, reprezentand banii pentru perioada de preaviz, prima de vacanta, tichetele de masa, banii pentru concediul de odihna si trei salarii compensatorii.

Marti la Mechel Targoviste a fost reluata activitatea in Laminorul de profile mici. Materie prima exista insa numai pentru zece zile, in conditiile in care rusii nu reusesc sa vanda nici marfa aflata acum pe stoc. Combinatul metalurgic este in continuare in proces de insolventa.

ECHIPA: Madalina Zabava / Loredan Bourosu

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe