PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » LOCURI DE MUNCĂ DE VIS – VIDEO

LOCURI DE MUNCĂ DE VIS – VIDEO

de Andrei Oprescu
6 vizualizări

Intr-o Romanie in care rata somajului este destul de mare si in care oamenii isi cauta disperati de munca dar nu gasesc, exista si joburi care sunt de invidiat. Mai exact, muncesti putin si iei bani cu sacul. Un astfel de job, ar fi cel de parlamentar! Parlamentarii romani sunt de departe cei mai lenesi angajati! Au 22 de zile de munca in opt luni, un salariu de peste 1.000 de euro, trei luni de vacanta pe an, masina la scara si cazare de lux in Capitală.

In timp ce un roman obisnuit munceste in medie 176 de ore pe luna, senatorii si deputatii lucreaza de 9 ori mai putin.Dar, consuma mult. Aproape 74 de milioane de euro este bugetul alocat alesilor pentru acest an.Parlamentarii au inceput sesiunea de toamna cu traditionalul chiul. Dupa doua luni de vacanta, au venit numai doua zile la serviciu. Mai putin de 8 ore au lucrat in prima saptamana din aceasta sesiune parlamentarii nostri, iar de la inceputul anului si pana acum au venit la serviciu 22 de zile, adica cam cat munceste in medie un roman într-o lună obisnuita. Si pentru ca vacanta nu e niciodata prea lunga, alesii si-ar putea scurta sesiunea pentru a se ocupa de campania electorala pentru prezidentiale.7 milioane de euro platim anul acesta doar pentru salariile alesilor. La aceasta suma se adauga bani pentru cazare, transport si diurna. Bugetul Parlamentului este insa mult mai mare, aproximativ 74 de milioane de euro pentru 2014.Un parlamentar castiga de cinci ori salariul minim pe economie. Astfel, Camera Deputatilor aloca pentru indemnizatii 5 milioane de euro, iar Senatul 2 milioane de euro.Pentru birourile din teritoriu ale deputatilor se cheltuiesc aproape 10 milioane de euro pe an. Iar pentru cazarea si cabinetele senatorilor alte 5 milioane. In plus, parlamentarilor li se deconteaza transportul si li se plateste diurna.
ECHIPA: Mihai Eremia

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe