PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » ŞI-AU ÎNDEPLINIT VISUL – VIDEO

ŞI-AU ÎNDEPLINIT VISUL – VIDEO

de Andrei Oprescu
44 vizualizări

Si-au indeplinit visul! Dupa 10 ani de cand incearca sa isi ridice o biserica in sat, locuitorii din Geangoesti au participat in acest sfarsit de saptamana la slujba de sfintire a lacasului sfant. Oamenilor cu greu le venea sa creada ca au reusit sa aiba o biserica a lor, ridicata prin propriile forte, dupa ce generatii intregi au fost nevoite sa treaca raul cu sicriele si sa isi ingroape mortii in satele vecine. Construirea lacasului s-a incheiat in 2011, dar a fost sfintit abia anul acesta. La slujba de sfintire de duminica a fost hirotonisit si un preot care sa slujeasca pentru credinciosii din acest sat.

Pentru ca este o comunitate mica si cu venituri reduse, oamenii de aici s-au chinuit sa stranga banii necesari pentru ridicarea bisericii. Au apelat la bunavointa satelor vecine, a preotilor si a jurnalistilor de la aces vreme si dupa mai multe incercari au primit si o mana de ajutor, insa pentru ca dorinta era mare, satenii au rupt din putinul lor si au reusit sa ridice lacasul.

Duminica a fost zi de sarbatoare pentru locuitorii din Geangoesti care s-au adunat cu mic cu mare sa ia parte la sfintirea bisericii pe care cu greu au ridicat-o.

Odata cu sfintirea bisericii din Geangoesti, enoriasii au mai primit o veste buna. Inaltpreasfintitul Nifon a hirotonisit si un preot care sa slujeasca in acest lacas.

Mai multe despre istoria acestui sat dar si despre ridicarea bisericii din localitatea Geangoesti aflati duminica intr-o noua editie a emisiunii Jurnal de Calatorie, incepand cu ora 19:30.

Reporter: Cătălina Sandu
Imagine: Radu Constantinescu

 

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe