PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » LUPTA PENTRU PUTERE – VIDEO

LUPTA PENTRU PUTERE – VIDEO

de Andrei Oprescu
18 vizualizări

Uniunea Social Liberala nu mai exista de aproape doua saptamani, iar liderii PNL si PSD arunca responsabilitatea ruperii aliantei de la unii la altii. Cei mai multi dintre romani – 33,4% – cred ca ambii lideri, Crin Antonescu si Victor Ponta, sunt vinovati in egala masura pentru ruperea USL, potrivit unui sondaj INSCOP, realizat in perioada 27 februarie – 4 martie. De asemenea, aproape 58% dintre romanii chestionati sunt de parere ca motivul destramarii USL este lupta pentru putere.

Ruptura Uniunii Social Liberale a fost cel mai important eveniment politic al inceputului de an. Sondajul realizat de INSCOP arata ca 33.4% din tre romani spun ca vina o poarta, in egala masura, Victor Ponta si Crin Antonescu. Defalcat, 23,4% dintre romani cred ca de ruptura USL se face vinovat doar Crin Antonescu, in timp ce 17,1% cred ca vinovatul Victor Ponta. Alte 7,7procente identifica vinovatul in persoana lui Traian Basescu. 

Cei mai multi dintre romanii chestionati, 57,6%, cred ca motivul principal pentru destramarea USL este lupta partidelor pentru mai multa putere, pentru functii. Doar 24% cred ca Uniunea Social Liberala s-a rupt ca urmare a conflictului in jurul solutiilor pentru guvernare ale partidelor componente. 18,4% nu stiu sau nu raspund la aceasta intrebare.

Sondajul a fost realizat de INSCOP Research in perioada 27 februarie – 4 martie2014, pe un esantion reprezentativ de 1055 persoane. Eroarea maxima admisa a datelor este de ± 3%, la un grad de incredere de 95%.

 

Iulian Bănășanu

Sursa: INSCOP Research

 

 

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe