PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » „PRIMA CASĂ”, MUSAI SĂ FIE NOUĂ – VIDEO

„PRIMA CASĂ”, MUSAI SĂ FIE NOUĂ – VIDEO

de Andrei Oprescu
4 vizualizări

Conform executivului proiectul “Prima Casa” va fi transformat in proiectul Noua Casa, ceea ce va duce la achizitionarea de locuinte noi. Pusa in discutie inca din toamna anului trecut, lansarea noului program are drept scop sustinerea pietei imobiliare. Insa, ideea nu mutumeste in totalitate mediul financiar, cele mai multe banici preferand suplimentarea sau continuarea programului actual.

In debutul anului, guvernul a aprobat o hotarare prin care stabileste un plafon de 1,2 miliarde de lei pentru garantiile care vor fi acordate in acest an pentru programul “Prima Casa”, prag similar cu cel din 2013, si permite utilizarea sumelor repartizate anul trecut si care nu au fost consumate.

Programul „Prima Casa“ introdus in anul 2009, intr-un context in care fluxurile specifice tranzactiilor pe piata imobiliara erau blocate deoarece persoanele fizice se confruntau cu dificultati in accesarea unui credit de investitii imobiliare destinat achizitionarii unei locuinte, dificultati determinate in principal de lipsa garantiilor solicitate de institutiile de credit.

Din anul 2011 pana in prezent, garantiile pentru creditele destinate achizitiei sau constructiei de locuinte se acorda de catre finantatorii care au optat pentru a prelua 50% din riscurile asumate de stat in cadrul etapelor anterioare, in limita plafonului reutilizat, rezultat in urma restrangerii garantiei statului, precum si a plafonului suplimentar acordat in anul 2012 si 2013.

Mai mult, in programul de guvernare al Cabinetului Ponta III se precizeaza ca pretul de achizitie al locuintelor pentru tineri va fi mult diminuat. Prin implicarea autoritatilor locale si a guvernului se va ajunge la diminuarea substantiala a pretului locuintelor. Asta pentru ca, potrivit statisticilor, familiile tinere nu au posibilitatea de a-si procura propria casa.

 

Ilona Rotaru

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe