PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » MAI MULTĂ ISTORIE

MAI MULTĂ ISTORIE

de Andrei Oprescu
22 vizualizări

Mai multa istorie la Muzeul Ceausestilor. Unitatea Militara de la gara, transformata intr-o expozitie de rememorare a evenimentelor de la 25 decembrie 1989, va fi imbunatatita si extinsa. Si asta pentru ca in cele cateva luni de la deschidere, muzeul a reusit sa adune sute de curiosi. Nu mai putin de 1800 de persoane au trecut preagul celei mai reprezentative dovezi a caderii regimului  comunist roman.

 

In urma numarului mare de vizitatori care au poposit la targoviste, conducerea Complexului National Muzeal Curtea Domneasca este hotarata ca anul acesta sa imbunatateasca  ,,Metamorfoza  unui loc al memoriei: de la cavalerimsul şcolii de ofiteri Ferdinand I la spatiul profan al procesului si executiei sotilor Ceausescu si al sfarsitului regimului totalitar din Romania.

 

Gazda a unor lansari de carte in care s-au descris evenimentele din 89, de anul acesta muzeul ar putea aduce si mai multa istorie. Directorul Complexului   Curtea Domneasca poarta discutii intense cu revolutionarii damboviteni pentru a stange obiecte- emblema de la revolutie.

 

Iar strategiile de promovare ale culturii dambovitene nu se opresc aici. Una dintre cele mai importante actiuni  incluse in planul financiar 2014 -2020 este reprezentat de un proiect de  restaurarea. Autoritatile doresc infiintarea unui muzeu al cavaleriei romane tocmai pentru ca detin suficiente obiecte pe care sa le aduca in atentie vizitatorilor, dar si un muzeu al traditiei militare targovistene.

Imag: muzeu ceausesti, conferinta de presa.

 

Ilona Rotaru

Radu Constantinescu

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe