PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » MAI MULTE EXAMENE PENTRU ELEVI

MAI MULTE EXAMENE PENTRU ELEVI

de Andrei Oprescu
6 vizualizări

Emotii si stres in plus pentru elevii damboviteni! Incepand cu anul scolar 2013-2014 vor fi introduse noi examene in invatamantul primar si gimnazial. Astfel, pe langa evaluarile de la finalul clasei a VIII-a,   vor exista evaluari nationale si la clasele a II-a, a IV-a si a VI-a. Masura anuntata de ministrul Educatiei, se doreste a fi o forma de evaluare continua a nivelului elevilor. Psihologii sunt de parere ca ar fi o varianta viabila daca ar fi aplicata tuturor actorilor din sistemul educational.

Nici nu si-au revenit inca bine din vacanta ca au si primit o veste proasta! Incepand cu anul scolar 2013-2014 nu doar elevii de clasa  VIII-a vor sustine examene nationale la final de an, ci si colegii lor mai mici. Este vorba de un sistem de testare periodica potrivit caruia vor exista evaluări naţionale şi la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a. Măsura a fost anuntata de ministrul Educatiei, Remus Pricopie.

Testele, examenele si evaluarile in general sunt motiv de stres si emotii, mai ales pentru cei mici care devin uneori vulnerabili in fata acestor provocari. Psihologii damboviteni recomanda insa o pregatire din timp a elevilor, astfel incat acestia sa constientizeze necesitatea cunoasterii nivelului de cunostinte dar si a importantei acestor bilanturi.

Totodata, psihologii semnaleaza si o alta problema. Aceea  a necesitatii de  examinare a tuturor actorilor din cadrul sistemului de invatamant care sa completeze evaluarile nationale aplicate elevilor.

ECHIPA: Cătălina Sandu/ Răducu Rădoi

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe