PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » MAI MULŢI BANI PENTRU GAZELE NATURALE

MAI MULŢI BANI PENTRU GAZELE NATURALE

de Andrei Oprescu
0 vizualizări

Deşi tot anul 2017 au curs promisiunile că nu se va majora preţul gazelor naturale, anul 2018 a început cu o creştere în medie de aproximativ 5,6%, care intră în vigoare de astăzi. Această majorare va genera creşteri şi la alimente, spun românii care deja se gândesc cum să facă economii pentru a putea plăti facturile, dar şi pentru a reuşi să cumpere alimentele zilnice necesare.

Vestea a picat ca un trăsnet pentru români, mai ales pentru pensionarii care îşi calculează fiecare leu din pensie, pentru a putea acoperi cheltuielile lunare. Contribuabilii sperau să scape de majorare, pentru că tot anul trecuts-a anunţat că nu va exista o majorare a preţului gazului natural.

O femeie din Târgovişte spune că nici nu îşi permite să aibă o sursă de încălzire în locuinţă. Pe timp de iarnă se încălzeşte doar prin intermediul aragazului.

Pensionarii se gândesc deja cum să facă economii. Doamna Zamfira, în vârstă de 78 de ani, din municipiul Târgovişte, spune că o haină sau o pătură în plus reprezintă soluţia pentru sezonul hibernal.

Oficialii ANRE au susţinut că impactul unitar în preţurile practicate de furnizorii clienţilor casnici reglementaţi este de 0,68 bani/KWh, ceea ce reprezintă o creştere a valorii facturii lunare estimate la nivelul unui an de 4,8 lei pentru un consum mediu de 700 KWh/lună/loc de consum.

 

 

 

Comenteaza

comentarii

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe